BeogradKulturaLazarevacVesti

Pesnička Stand up komedija oduševila lazarevčane

Svetski dan poezije, lazarevačka Biblioteka obeležila je “Pesničkim stand up-om“ u kojem su učešće uzeli pesnici i muzički stvaraoci iz Lazarevca i okolnih opština. Veče smeha i poezije osmislili su umetnici Ljupka Vujičić, Nada Đorđević, Velja Žunjić, Enes Ljajić i Karlo Astrahan.

Pesnička stand up komedija oduševila lazarevčane

Prvi deo programa bio je rezervisan za humoristički pesnički stendap, dok su u drugom delu programa svoje stihove govorili pesnici, članovi književnog kluba “Dimitrije Tucović”.

Godine 1999. Unesko je ustanovio Svetski dan poezije koji se od tada obeležava različitim manifestacijama. U savremenim društvenim sistemima uticaj poezije znatno je umanjen. Ideja je bila da se ove godine poezija čita na otvorenom, ali zbog loših vremenskih uslova priređen je malo drugačiji vid obeležavanja ovog međunarodnog dana. Svoj doprinos obeležavanju Dana poezije, po treći put, pružila je i biblioteka Dimitrije Tucović.

Iz ideje o šaljivoj poeziji prezentovanoj na zabavan i dinamičan način umetnika iz lazarevačke i okolnih opština, nastao je “Pesnički stand up“, projekat u kome će kako autori tako i publika postati bogatiji za dragoceno kreativno i nesvakidašnje iskustvo ali i pozitivnu energiju i gomilu humora.

Pesnička stand up komedija oduševila lazarevčane
Ljupka Vujičić

Lazarevačka pesnikinja koja je svojom prvom knjigom poeziji oduševila publiku snagom talenta i dubinom emocija Ljupka Vujičić, kroz ovaj kabare će predstaviti svoju šaljivu poeziju.

Pesnička stand up komedija oduševila lazarevčane
Enes Ljajić

U kabareu “Pesnički stand up“ pored Velje Žunjića i Ljupke Vujičić nastupila je Nada Đorđević, Karlo Astrahan, i Enes Ljajić. Pored humorističkog dela programa, svoju poeziju govorili su i članovi književnog kluba „Dimitrije Tucović“, Dušan Đokić, Ivanka Vukić, Milovan Ivanković i Milica Marinković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA