LazarevacVestiZdravlje

Poboljšana epidemiološka situacija u Lazarevcu

Početak 2021. godine obeležio je u opštini Lazarevac značajan pad u broju novozaraženih koroinavirusom, što je ohrabrujući podatak iako se epidemiološka situacija i dalje može okarakterisati kao nepovoljna, izjavio je direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević. U trećem talasu najteža situacija bila je u toku druge polovine novembra i prve polovine decembra kada se dnevno zaražavalo i do 100 ljudi. Lazarevački Dom zdravlja formirao je koordinacioni tim za vakcinaciju i čim prve količine stignu, prvo će se vakcinisati zaposleni u kovid bolnicama i ambulantama, javnim službama, osobe starije od 75 godina, kao i korisnici Doma za stare.

Dom zdravlja u Lazarevcu

Kraj prošle i početak 2021. godine doneo je poboljšanje kada je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Lazarevac u pitanju. Najteže je bilo krajem novembra i početkom decembra, istakao je na konferenciji za novinare direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević. Podsetio je da je od početka epidemije preminulo 26 lica.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ formirao je koordinacioni tim za vakcinaciju protiv koronavirusa i čim prve količine stignu biće aplikovane najugroženijima, zaposlenima u kovid ambulantama, javnim službama, licima starijim od 75 godina i korisnicima Doma za stare.

Kovid ambulanta u Lazarevcu

Tokom proleća i leta očekuje se i šira vakcinacija građana, rekao je Milojević i naglasio da je uspešnost vakcina koje su stigle u Srbiju između 94 i 96 odsto.

Lazarevački Dom zdravlja

Kada počne masovnija vakcinacija, svim sugrađanima će biti na raspolaganju i broj telefona na kojem će dobiti neophodne informacije, kako bi se izbegle eventualne gužve. U ime svih zaposlenih u Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ srećnu Novu godinu i mnogo zdravlja i uspeha poželeo je direktor Jovan Milojević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA