Počela podela auto-sedišta za 2020. godinu

U Saradnji Saveta za saobraćaj i Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda, u sali Predsedništva Gradske opštine Lazarevac uručena su auto-sedišta roditeljima dece koja su rođena u prvom kvartalu 2020. godine. Narednih dana biće podeljeno 100 sedišta, nakon čega će uslediti podela za preostali period prošle godine, izjavio je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević. Prijavljivanja za dodelu auto-sedišta neće se sprovoditi kao ranije, već će stručne službe opštine pozivati sugrađanke koje su se porodile u prvom kvartalu prošle godine, da dođu i preuzmu auto-sedišta na šalteru za informacije Gradske opštine Lazarevac.

Rukovodstvo opštine Lazarevac i dobitnici auto-sedišta

Podela auto-sedišta sprovedena je u saradnji Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda i Saveta za saobraćaj Gradske opštine Lazarevac. U narednim danima biće podeljeno 100 auto-sedišta za prvi kvartal ove godine a potom i za ostale mesece 2020.

Krajem godine počeće podela sedišta i za 2021. godinu. Razlog kašnjenja u dodeli auto-sedišta ekonomske je prirode izazvan epidemijom koronavirusa, izjavio je predsednik opštine Bojan Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Ispred Saveta za saobraćaj Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda na obezbeđivanju sredstava za nabavku auto-sedišta se zahvalio Ivan Živković. On je podsetio da je zakonska obaveza da se deca prevoze od rođenja pa do dvanaeste godine života  u dečijem auto-sedištu.

Ivan Živković
Ivan Živković

U ime svih roditelja na donaciji se zahvalila Biljana Đurđević i istakla da pozdravlja akcije ovog tipa koje imaju za cilj povećanje bezbednosti dece u saobraćaju.

Dodela auto-sedišta u opštini Lazarevac

Prijavljivanja za dodelu auto-sedišta neće se sprovoditi kao ranijih godina, već će stručne službe opštine pozivati sugrađanke koje su se porodile u prvom kvartalu prošle godine, da dođu i preuzmu auto-sedišta na šalteru za informacije Gradske opštine Lazarevac.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA