BeogradLazarevacVestiZdravlje

Počela rekonstrukcija ambulante u Dudovici

U ambulanti Doma zdravlja u Dudovici počeli su radovi na uređenju objekta nakon nekoliko decenija. Direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević u pratnji saradnika i narodne poslanice Tijane Davidovac obišao je radove i napomenuo da ova ambulanta ima dugu tradiciju i da u ovom delu lazarevačke opštine postoji od pedesetih godina prošlog veka. Nakon zamene stolarije i postavljanja novog kotla za grejanje, biće urađeni molerski radovi i obnovljen inventar.

Ambulanta u Dudovici, koja ima dugu tradiciju i služi stanovništvu ovog dela lazarevačke opštine od pedesetih godina prošlog veka, postaće moderno i funkcionalno mesto pružanja zdravstvene nege. Prvi koraci u procesu renoviranja uključuju zamenu stolarije i postavljanje novog kotla za grejanje, što će značajno poboljšati uslove kako za pacijente, tako i za zaposlene. Direktor dr Jovan Milojević istakao je važnost ove ambulante u lokalnoj zajednici, naglašavajući da će obnova i modernizacija doprineti efikasnijem pružanju zdravstvenih usluga. „Ova ambulanta je deo nasleđa ovog kraja, i trudićemo se da je unapredimo kako bi i naredne generacije imale pristup kvalitetnoj zdravstvenoj nezi“, izjavio je direktor.

Nakon završetka faze zamene stolarije i postavljanja novog kotla, planira se sprovođenje molerskih radova i obnova inventara ambulante. Ovi koraci ne samo da će estetski osvežiti prostor, već će i stvoriti optimalne uslove za rad medicinskog osoblja i udobnost pacijenata. Nakon završetka svih radova, u planu je i da se u ovu ambulantu ponovo vrati doktor stomatologije, kaže direktor Doma zdravlja.

Uz podršku lokalne zajednice i angažovanje svih relevantnih aktera, renoviranje ambulante u Dudovici predstavlja korak ka modernizaciji i poboljšanju kvaliteta zdravstvene nege na ovom području, čime se nastavlja bogata tradicija brige o zdravlju stanovnika čak pet mesnih zajednica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA