BeogradLazarevacVesti

Počeo upis uglja za penzionere za 2019. godinu

Upis uglja za članove Udruženja penzionera opštine Lazarevac za 2019. godinu zvanično je počeo 22. oktobra. Svi zainteresovani penzioneri kao i ranijih godina mogu upisati maksimalno pet tona suvog i  deset tona sirovog uglja. Cene, u koje su uračunati i troškovi prevoza, su na nivou prošlogodišnjih a penzioneri za upis treba da se obrate svojoj mesnoj organizaciji Udruženja penzionera. Rok za upis uglja je 5. novembar a plaća se u 16 polumesečnih ili 8 mesečnih rata.

Ove godine bilo je mnogo poteškoća kada je ugalj u pitanju jer ga nije bilo u dovoljnim količinama a još uvek ima značajnih količina sirovog uglja koje nisu isporučene penzionerima koji su svoje obaveze već izmirili, rekao je predsednik Udruženja penzionera Lazarevca Milan Đorđević i izrazio nadu da će se uskoro i taj problem biti rešen. Kada je reč o uglju za narednu godinu, upis je počeo 22. oktobra i trajaće do 5. novembra a cene su na nivou prošlogodišnjih.

Udruženje penzionera obeležava manifestaciju „Oktobar mesec starih“ u sklopu koje je nastavljena tradicija organizovanja bazara zdravlja za najstarije sugrađane.

Kada su redovne aktivnosti u pitanju, Udruženje je organizovalo i nabavku zimnice i paketa osnovnih životnih namirnica svojim sugrađanima.

Praksa posete penzionera predškolskim ustanovama je nastavljena i ove godine pa će najstariji sugrađani već 23. oktobra posetiti Šopić a 31. oktobra i mališane u Rudovcima kojima će podeliti prigodne poklone. Udruženje penzionera  u prethodnom periodu održalo je i dva izborna sastanka u Mesnim organizacijama Stepojevac i Arapovac na kojima je izabrano novo rukovodstvo.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA