Počinje bušenje tri bunara na izvorištu Peštan

U toku prošle nedelje Gradska opština Lazarevac završila je postupak javne nabavke za bušenje nova tri bunara na izvorištu Peštan. Prema rečima predsednika opštine Bojana Stevića, ugovori su potpisani i dostavljene menične garancije, pa se očekuje da tokom sledeće nedelje počne izgradnja tri nova bunara. Projektno tehničku dokumentaciju uradio je Rudarski basen Kolubara, a izdašnost novih bunara biće između 27 i 30 litara vode u sekundi.

Peštan

Postupak javne nabavke za bušenje nova tri bunara na izvorištu Peštaj je završen. Ugovori su potpisani, pa se očekuje da ovi radovi počnu tokom sledeće nedelje, izjavio je predsednik opštine Bojan Stević. Očekivana izdašnost novih bunara biće između 27 i 30 litara po sekundi, a projektno tehničku dokumentaciju je uradio Rudarski basen Kolubara. Voda iz ovih bunara biće korišćena za napajanje centralnog gradskog jezgra.

Peštan

Stević je napomenuo da je za dodatna dva bunara koji će se bušiti takođe na izvorištu Peštan novčana sredstva izdvojilo Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbija“, ogranak Rudarski basen Kolubara. Opština Lazarevac će tokom naredne godine, u saradnji sa Javnim preduzećem za komunalnu privredu „Lazarevac“ izbušiti još jedan bunar, rekao je Stević.

Stavljanjem u funkciju nova tri bunara sa izvorišta Peštan, čija bušenja će početi naredne nedelje, u Lazarevcu neće više biti restrikcija vode, osim u slučaju velike havarije, zaključio je Stević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA