BeogradLazarevacVesti

Podzemna garaža i nova pijaca važni projekti i za JPKP „Lazarevac“

Uvođenje novih parking prostora i zona u užem gradskom jezgru, radi se u dogovoru sa upravnicima zgrada, kaže direktor JPKP „Lazarevac“ Aleksandar Rakić. Bilo je pritužbi od strane stanara zgrada na problem parkiranja pa smo u pojedinim delovima grada upravo na mestima gde su bila parking mesta, koja su predviđena za stanare, uveli naplatu parkiranja, upravo na njihov zahtev. Rakić dodaje da će se značajno rastereti problem parkiranja izgradnjom podzemne garaže ispod zgrade ERC-a, na kojoj su nastavljeni radovi.

Problem parkiranja u užem gradskom jezgru u Lazarevcu je dugogodišnji a uvođenjem novih zona i lokacija koje se naplaćuju donete su uz saglasnost Sekreterijata za saobraćaj grada Beograda, ali i saglasnost upravitelja zgrada jer su upravo stanari određenih zgrada zahtevali da se na tim lokacijama uvede naplata parkiranja. Razlog je, kako kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić, jer su mnogi naši sugrađani ta mesta koja se nisu naplaćivala koristili da parkiraju svoje automobile dok su na poslu a time zuazimali mesta za prakiranje stanarima zgrade.

Rakić dodaje da će se u značajnoj meri rasteretiti parkiranje kada se završi i podzemna garaža ispod zgrade ERC-a, na kojoj su nastavljeni radovi a očekuje se da budu završeni u 2024. godini.

Osim projekta izgradnje garaže, i nova pijaca će u značajnoj meri ulepšati ovaj deo grada ali i unaprediti rad JPKP „Lazarevac“. Rakić kaže da tezge koje su sada u okviru otvorenog tržnog centra, biti premeštene u novu zgradu a biće izgrađen i parking prostor.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA