Pooštrene mere Vlade u borbi protiv koronavirusa

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici najnovije odluke koje se odnose na sprečavanje širenja koronavirusa.

Koronavirus

Obustavlja se gradski prevoz na teritoriji Republike Srbije. Odluka stupa na snagu večeras, od 20 časova, i ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene. Za sve građane koji vreme trajanja vanrednog stanja moraju da rade ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz, o čemu će biti naknadno obavešteni, a izuzetak od zabrane gradskog prevoza moguć je samo na osnovu posebne dozvole.

Javni prevoz

Zabrana kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru svakoga dana, izmenjena je za dan nedelju, tako da građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, radi kupovine namirnica u samoposlugama ili lekova u apotekama. Za sve osobe mlađe od 65 godina, period zabrane kretanja menja se za subotu kada će kretanje biti zabranjeno od 20.00 do 3 časa ujutru.

Penzioneri

Zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara osim samoposluga, paoteka i prodavnica hrane. Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA