Popis stanovništva, domaćinstava i stanova od 1. do 31. oktobra

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji biće održan od 1. do 31. oktobra, a prvi put ove godine podaci će se unositi u elektronske obrasce, pomoću laptopova.

Tradicionalni popis podrazumeva da imate obučene popisivače koji idu od vrata do vrata i odgovore upisuju u obrasce (elektronske ili papirne). Tako će od 1. oktobra početi terenska realizacija popisa, gde će 15.000 obučenih popisivača ući u domove i metodom intervjua prikupiti podatke.

Javni poziv za popisivače biće objavljen oko 20. jula. Za njih će postojati osnovni kriterijumi: da su punoletne osobe koje imaju najmanje završenu srednju školu, da nisu kažnjavani, da žive na teritoriji na kojoj se prijavljuju da rade kao popisivač. Nakon njihovog bodovanja, provere dokumentacije, rangiranja i testiranja, izabrani kandidati odlaze na petodnevnu obuku koja će biti organizovana tokom septembra.

Za decu mlađu od 15 godina odgovore daju njihovi roditelji, usvojitelji ili staratelji. Od dokumenata je potrebno samo znati JMBG. Podaci su zaštićeni i zagarantovana je tajnost podataka.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA