Posle dva meseca počeo sa radom lazarevački Buvljak

Lazarevački Buvljak počeo je sa radom nakon tačno dva meseca. Nakon dezinfekcije koju je izvršilo JPKP „Lazarevac“, svoju kapiju za prodavce i kupce otvorio je popularni Buvljak. Loše vremenske prilike uticale su da poseta Buvljaku bude znatno manja ali po reakciji prodavaca i kupaca stičemo utisak da im je druženje i kupovina na ovom mestu zaista nedostajala. Preporuka nadležnih je da se i dalje pridržavaju zaštitnih mera, nošenja maski i rukavica, a ekipa TV GEM proverila je u kojoj meri se poštuju preporuke i kakva je ponuda na lazarevačkom Buvljaku.
Buvljak Lazarevac
Buvljak Lazarevac

Zbog epidemije koronavirusa Buvljak u Lazarevcu zatvoren je 13. marta. Prvog dana rada zatekli smo manji broj tezgi ali i kupaca a kako su nam rekli sagovornici čini se da je loše vreme uticalo na slabiju i ponudu i potražnju. Lazarevčani, ali i svi koji dolaze sa strane na ovaj Buvljak znaju da je petkom i nedeljom ogromna gužva u Šopiću, upravo zbog Buvljaka koji ima da ponudi za svakoga ponešto.

Buvljak u Šopiću

Pored tehnike, sredstva za higijenu, odeće, obuće, knjiga, ručnih radova i drugih sitnica, polovnih i novih, na lazarevačkom Buvljaku uvek možete sresti ljude iz raznih krajeva naše zemlje, sa zanimljivim pričama i uvek druželjubive. Proverili smo da li im je buvljak nedostajao i kakva je ponuda bila prvog dana.

Buvljak

Iako je virus korona u našoj zemlji u slabljenju, stručnjaci ali i nadležni iz JPKP „Lazarevac“ apelovali su na sve koji dolaze na buvljak da nose zaštitnu opremu, maske i rukavice i da poštuju preporuke o socijalnom distanciranju.

Buvljak

Nakon sat i po provedenih sa zaniljvim ljudima na Buvljaku, stekli smo utisak da su uprkos lošoj poseti svi bili raspoloženi i zadovoljni zbog ponovnog otvaranja. U nedelju očekuju još veću posetu i nadaju se lepšem vremenu. Na popularnom „sajmu tehnike“, kako lazarevčani iz šale zovu Buvljak, osim tehnike možete naći sve od igle do lokomotive. Obavezno je cenkanje, vedar duh, pozitivna energija i osmeh, nešto novca i rano ustajanje u nedelju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA