LazarevacPoljoprivredaVesti

Potpisani ugovori o dodeli sadnog materijala

U sali predsedništva opštine Lazarevac potpisani su ugovori o dodeli sertifikovanog sadnog materijala za 20 poljoprivrednika. Ugovore je sa poljoprivrednicima potpisao predsednik opštine Bojan Stević koji je istakao da su obezbeđena dodatna sredstva krajem ove godine kako bi bili potpisani ovi ugovori i naglasio da će lokalno rukovodstvo i u narednoj godini podržati poljoprivrednike. Član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac rekao je da je ova godina bila rekordna kada su podsticaji u pitanju.

Stević i Gajić

Rukovodstvo opštine Lazarevac nastavlja da ulaže u razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine Lazarevac kroz mnoge podsticaje. Krajem ove godine, koja je izuzetno teška za sve, opština je uspela da obezbedi dodatna novčana sredstva u oblasti voćarstva. Ovi ugovori o dodeli sertifikovanog sadnog materijala omogućiće poljoprivrednicima da dobiju veći kapacitet u proizvodnji, izjavio je predsednik opštine Bojan Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Uprkos pandemiji koronavirusa, ova godina je bila rekordna kada su podsticaji u pitanju. U 2020. godini ostvareno je preko 50 podsticaja u poljoprivrednoj mehanizaciji, 60 pčelara je dobilo nove košnice, a u saradnji sa Gradom Beogradom stočarstvo je bogatije za 50 priplodnih grla, rekao je između ostalog član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Već drugu godinu Ivan Ranković aplicira za sadnice dunje, a trenutno ima zasad od oko 50 ari, a cilj mu je da ima oko 500 sadnica dunje. On ističe da je zadovoljan podsticajima koje daju kako opština Lazarevac, Grad Beograd, tako i država. Planira sledeće godine da na parceli od jednog hektara u Trbušnici podigne zasad šljive.

Ivan Ranković
Ivan Ranković

Mladen Gajić ima relativno mladu vinariju koja postoji pet godina. Ističe da će mu ova subvencija biti od velike pomoći zbog novonastale situacije. Ovom mladom poljoprivrednom proizvođaču cilj je da u narednom periodu gazdinstvo proširi za 1000 čokota tamjanike.

Mladen Gajić
Mladen Gajić

Predsednik opštine Bojan Stević pozvao je sve poljoprivredne proizvođače da maksimalno iskoriste sve javne pozive u narednoj godini koji budu raspisani od strane Gradske opštine Lazarevac, Grada Beograda i Ministarstva poljoprivrede.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA