Potpisani ugovori o ekonomskom osnaživanju sa interno raseljenim licima

U GO Lazarevac potpisani su ugovori sa interno raseljenim licima o ekonomskom osnaživanju. Ugovori sa 15 porodica potpisani su u prisustvu članova Veća Katarine Marković i Branka Kuzmanovića i predstavnika Komeserijata za izbeglice Zorana Belaćevića. Od 2012. godine do  sada, opština Lazarevac uspela je da pomogne preko 80 porodica.

U saradnji sa Komeserijatom za izbeglice, opština Lazarevac trudi se da svake godine pomogne interno raseljena i izbegla lica sa teritorije BIH i Hrtvatske. Za ekonomsko osnaživanje opština Lazarevac izdvojila je 800 hiljada dinara za izbeglice a za interno raseljena lica milion i 200 hiljada dinara. Za pomoć porodicama u građevinskom materijalu, opština je ove godine izdvojila od milion 650 hiljada dinara, rekla je ovim povodom Katarina Marković, članica Veća.

Katarina Marković, članica Veća
Katarina Marković, članica Veća

Uslov za dodelu pomoći bio je da su registrovani kao izbegla ili interno raseljena lica, rekao je Zoran Belaćević iz Komeserijata za izbeglice. Što se tiče pomoći za ekonomsko osnaživanje bilo je potrebno da lica poseduju znanja i veštine za obavljanje neke delatnosti.

Od 2012. godine do sada, opština je uspela je da ekonomski osnaži i osamostali preko 80 porodica. Opština Lazarevac nastaviće da kroz program pomoći ekonomsko osnaži i osamostali i druge porodice, bilo kroz dodelu građevinskog materijala, novčanu  i drugih vidova pomoći.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA