BeogradLazarevacVesti

Potrebni smo devojčici Jani Simić!

Jana Simić, petnaestogodišnja učenica Gimnazije u Lazarevcu, od svoje sedme godine bori se sa zloćudnim tumorom kičmene moždine u lumbalnom delu kičmenog kanala. Tokom svih ovih godina operisana je sedam puta na Klinici za Neurohirurgiju KCS, prošla ciklus od 30 zračenja, dva kruga hemioterapije na dečijem odeljenju IORS i primila terapiju injekcijama dendritičnih ćelija u Ulmu u Nemačkoj. Kao posledica svih tretmana i operacija, usledila je paraplegija, jer tumor, i dalje prisutan (dužine 14 cm) pritiska nerve, te je Jana za sada u invalidskim kolicima.

U junu 2022. godine, ponovnom, najsavremenijom analizom tkiva tumora na Američkom NIH institutu i proverom na poznatoj klinici  St.Jude, ustanovljeno je da je Janina dijagnoza  sve vreme bila pogrešna i da ona zapravo boluje od tumora koji je prvi svoje vrste i koji još uvek nije klasifikovan u svetskom klasifikacijskom registru tumora. Narodskim jezikom, Janin tumor nema ime, genetske mutacije koje su se desile trenutno niko ne ispituje, s toga su svi dosadašnji doktori od nje digli ruke.

Kao samohrana majka ove superdevojke, Vesna Simić, moli za finansijsku pomoć kako za dalju borbu i pronalaženje leka i terapija, tako i za svakodnevne medicinske potrebe/troškove koje Janino stanje iziskuje. Spisak tih stavki je predugačak, a njena majka uz najveće napore, kao njen jedini negovatelj, ne može da iznese sama. Svaka mala donacija će biti korak bliže ozdravljenju i pružanju šanse za normalan život. Uz našu podršku, Jana može dobiti šansu za lepšu budućnost.

Primalac: VESNA SIMIĆ

Žiro račun: 165-0007013400894-45

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA