BeogradHranaLazarevacPićeVesti

Potrebni smo Selmi i njenoj deci

Porodica Avdiović donedavno je živela u izuzetno teškim uslovima bez vode i struje u Brajkovcu. Ova tročlana porodica trenutno živi u privremenom smeštaju koji im je obezbedila Opština Lazarevac i jedno romsko udruženje. Selma Avdiović živi sama sa dvoje maloletne dece u jednoj prostoriji bez ulaznih vrata. Deca uzrasta 4 i 5 godina pre samo 3 nedelje prvi put su videla u svojoj sobi sijalicu. Osim što ova porodica živi u teškim uslovima, njih je zadesila velika nesreća, gubitak Marije, najmlađe Selmine ćerke.

Objekat u kojem stanije Selma sa maloletnom decom

Selma Avdiović i dvoje maloletne dece dugo su živeli u Mesnoj zajednici Brajkovac bez elementarnih uslova za život, bez struje i vode, a da jedna nesreća nikada ne ide sama, dokaz je i gubitak najmlađeg člana ove porodice, Marije Avdiović, bebe stare godinu dana. Prema Selminim rečima beba je rođena prevremeno, sa svega 400 grama, a uslovi u kojima je beba odgajana potpuno su bili neprihvatljivi.

Selma Avdiović
Selma Avdiović

Nakon tragičnog događaja u kome je malena Marija izgubila bitku za život, porodica je prebačena u privremeni smeštaj na urgenciju jednog romskog udruženja i GO Lazarevac. Uprkos velikom naporu da se privremeni smeštaj dovede u funkciju i uslove adekvatne za život, objekat i dalje nema pijaću vodu, te porodica apeluje na nadležne institucije da im izađu u susret i obezbede vodu, kako bi imali kakve takve uslove za život.Jedna od  svakako najpotrebnijih stvari za ovu tročlanu porodicu jesu ulazna vrata koja nedostaju na objektu u kojem trenutno borave.

Soba u kojoj Selma živi sa decom

Udruženje Ujedinjeni za Lazarevac još jednom je pokazalo svoju humanost obezbedivši ovoj porodici najosnovniji nameštaj, sredstva za higijenu, hranu, i garderobu i igračke za najmlađe, a ovom prilikom Selma je izrazila najiskreniju zahvalnost na ovom humanom gestu.

Soba u kojoj Selma živi sa decom

Selma Avdiović nije neko ko će sedeti skrštenih ruku i čekati tuđu pomoć. Uprkos ovoj teškoj životnoj situaciji, nada da će uspeti da dođe do zaposlenja, kako bi svojoj porodici obezbedila normalan i pristojan život dostojan svakog čoveka u 21. veku. Svi građani koji su u mogućnosti, i žele da pomognu Selmi i njenoj maloletnoj deci, mogu da se obrate Udruženju građana Ujedinjeni za Lazarevac. Njihove prostorije se nalaze u Tržnom centru „Milenijum“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Potrebni smo Selmi i njenoj deci

  • NADAM SE DA CE POMOC STICI.NEKO IMA NOBELOV PRECISCIVAC VODE,AMBILFE PRECISCIVAC VAZDUHA,NAJNOVIJI AUTOMOBIL,A NEKO NEMA NI OSNOVNO.VALJDA TREBA NEKA RAVNOTEZA DA SE NAPRAVI

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA