Povodom nove školske godine sastao se Aktiv direktora lazarevačkih škola

U OŠ „Vojislav Voka Savić“ održan je sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Lazarevac. Tema sastanka bila je početak školske godine kao i epidemiološke mere koje će biti poštovane. Ministarstvo prosvete svim školama je prosledila uputstva kako školska godina treba da izgleda, i način na koji treba da se održava školska nastava. Svi đaci će od 1. septembra ponovo sesti u školske klupe, a časovi će trajati 45 minuta. Direktori škola biće u obavezi da svake nedelje šalju izveštaje o situaciji u školama, pa je predlog da se na osnovu toga primenjuju različiti modeli, izjavila je Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u opštini Lazarevac.
Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola
Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola

Sednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola održana je u OŠ „Vojislav Voka Savić“. Na sastanku su razmatrane mere koje će biti preduzete tokom ove školske godine. Sednica kriznog štaba održana je u sredu 25. avgusta, i sve škole su dobile uputstva i preporuke kako školska godina treba da izgleda. Đaci osnovnih i srednjih škola kreću 1. septembra a časovi će trajati 45 minuta. Učenici neće biti podeljeni u grupe.

Sve škole se moraju strogo pridržavati protokola koji je usvojen i koji će biti dostavljen školskim upravama. U zavisnosti od epidemijske situacije škole će biti podeljene na tri zone, a to su zelene, narandžasta i crvena zona, i u odnosu na broj zaražene dece škole će imati svakodnevnu obavezu da Ministarstvo obaveštavaju koji je broj pozitivne dece i na osnovu toga će se primenjivati različiti modeli.

U opštini je održan sastanak sa predsednikom opštine Lazarevac Bojanom Stevićem, na kojem je bilo reči o dodeli knjiga i tableta. Tableti će biti podeljeni učenicima u toku prve dve nedelje septembra.

Na sednici Aktiva direktora priustvovali su i direktorka vrtića, biblioteke „Dimitrije Tucović“, direktorka Prvog prigradskog pozorišta kao i predstavnici policije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Povodom nove školske godine sastao se Aktiv direktora lazarevačkih škola

  • 27. avgusta 2021. at 07:04
    Permalink

    gde je direktor CKL? Pobegle mu kockice?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA