BeogradKulturaLazarevacVesti

Pozorišna predstava „Ah, žene..“ večeras od 21h

U okviru manifestacije „Kulturno leto “ na platou Centra za kulturu Lazarevac, večeras od 21 čas biće izvedena pozorišna predstava „Ah. žene…“. Pisac ovog veselog monokomičnog zbivanja i kazivanja je i sam glumac, koji je ujedno i reditelj – Đorđe Кocić, diplomirani glumac, član Udruženja dramskih umetnika, sa statusom Samostalnog umetnika. Ulaz je slobodan.

Кomedija „Ah, žene…“ je komad koji govori o nemogućnosti muškaraca da izađu na kraj sa ženama. Ne samo muškaraca, već i viših sila kao što su Sveti Sava, pa i sam Gospod.

Ova dinamična priča, prepuna urnebesnih zapetljavanja i otpetljavanja, a da li i otpetljavanja, videćemo – prati najambicioznijeg beogradskog novinara s početka 20. veka, koji je želeo da bude ispred svog vremena, a koji uz pomoć teleporta često putuje u sadašnjost da bi pokupio moderne „fore“ svoga zanata. Nevolja je kada, igrom slučaja, dok je u našem vremenu, stane na žulj ženama, pa bežeći od njih upada u pozorište pred sam početak jedne predstave. Tražeći utočište kod glumaca i publike, objašnjava im da je u gadnom sosu i dočarava vrlo sličnu i mučnu situaciju, koja se dogodila u njegovo vreme, dakle početkom 20. veka, u kojoj se zadesio Sveti Sava, kada ga je Bog poslao da reši probleme u jednom ženskom kolektivu, a koju je naš novinar detaljno ispratio da bi napisao članak o tome.

Budući da je ženski kolektiv sam po sebi veoma teška tema, bar nama muškarcima, a svi likovi koje spominje šarmantni novinar u svom obraćanju prisutnima, jako zabavni, karakteristični i duhoviti, predstava će biti interesantna apsolutno svima. Cilj ovog komada je da pokaže muškarcima da su žene ipak dominantniji stvorovi, a ženama dokaže to što znaju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA