Pozorišni spektakl “Na Drini ćuprija” i pred lazarevačkom publikom

U Centru za kulturu Lazarevac odigrana je pozorišna predstava “Na Drini ćuprija” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Ovaj pozorišni spektakl je po motivima romana Ive Andrića uradio reditelj Kokan Mladenović. Vremenski raspon ovog komada obuhvata period od 1571. kada je Mehmed paša Sokolović počeo izgradnju višegradskog mosta, pa sve do ratova devedesetih godina na ovim prostorima.

U dva sata i četrdeset minuta koliko traje predstava, nižu se, između ostalog, pozorišno uzbudljive i upečatljive scene istorijskih vrtloga i kasapnica, od turskog zuluma preko Austrougarske čizme, te Prvog i Drugog svetskog rata do krvavog raspada Jugoslavije.

Scenografija ovog pozorišnog komada je impozantna i sa velikim brojem glumaca na sceni koji su maestralno izneli uloge koje su im poverene. Rad na predstavi je bio veliki izazov, kaže prvakinja drame Gordana Đurđević Dimić.

Srpsko narodno pozorište sa predstavom “Na Drini ćuprija” je pored domaće publike u Novom Sadu ovaj komad uspešno izvodio u Srbiji, po zemljama regiona a prošle godine je učestvovao i na festivalu u Južnoj Koreji. Do sada je ansambl osvojio mnoga priznanja za izvođenje predstave.

U predstavi  je angažovan veliki glumački ansambl koji broji 22 glumca. Dramaturg je Svetislav Jovanov, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Tanja Radišić, a koreograf Andreja Kulešević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA