Pravila koja će važiti u gradskom prevozu

Frizerski saloni, teretane, pijace, zanatlije, kao i mnoge druge manje prodavnice počeli su sa radom ali su se zaposleni već na startu susreli sa velikim problemom, a to je nedostatak  prevoza.

Trenutno rade samo koridorske linije, i to u periodima od 5.30 do 8.00 i od 17.30 do 20.00. U ova vozila mogu da uđu samo putnici koji imaju overen papir o radnoj obavezi, kao i mesečnu, personalizovanu Busplus kartu koju trenutno nije moguće pojedinačno izvaditi, već isključivo preko preduzeća u kojem ste zaposleni.

autobusi

Beograđani će morati da vode računa i o čekanju vozila gradskog prevoza na stajalištima, odnosno da drže rastojanje od dva metra od drugih putnika. Na jedna vrata će se ulaziti, a na druga izlaziti. Kupovina karata kod vozača je i ranije bila veoma redak slučaj, a sada neće uopšte biti moguća. Pre svega kako ne bi dolazilo do kontakta vozača i putnika.

Skupština grada Beograda

Grad Beograd je najavio da će u vozilima biti označena mesta koja su za sedenje i za stajanje. To znači da bi svako drugo mesto za sedenje trebalo da ostane slobodno. U planu je da bude angažovan veliki broj kontrolora koji bi se nalazio u što većem broju vozila. Kontrolori će imati zadatak i da ne dozvoljavaju ulazak putnika ukoliko u vozilu nema više slobodnih obeleženih mesta. Za sve putnike pored važeće Busplus karte biće obavezne i maske na licima. U suprotnom im neće biti dozvoljen ulazak u vozilo. Na početku i kraju svake smene sva vozila će morati da budu dezinfikovana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA