Pred novom vlašću opštine Lajkovac rebalan budžeta za ovu godinu

 Konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovac zakazana je za 20. avgust. Nakon formiranja lokalnog parlamenta Lajkovac će dobiti i novu vlast, čiji se sastav neće značajno razlikovati od aktuenog. Pred novim rukovodstvom opštine Lajkovac u prvih 30 dana biće rebalans budžeta ali i  projekcija budžeta za narednu godinu. Po rečima predsednika Andrije Živkovića opštinska kasa će i naredne godine biti praznija u odnosu na predhodne.

Lajkovac

Zlatno doba opštine Lajkovac, aktivni ugljenokopi najveći u zemlji i milioni tona rude, koji su u budžet donosili rudnu rentu narednih godina po svemu sudeći izlaze iz svog zenita. Prvi pokazatelj je i praznija opštinska kasa. Budžet kome su nekada mogli da pozavide veći gradovi iz godine u godinu je sve manji.

Andrija Živković
Andrija Živković

Prilikom formiranja budžeta za narednu godinu, određeni troškovi se ipak moraju redukovati najavio je predsednik opštine Andrija Živković.

Lajkovac-1

Novina je i to da će u novom sazivu opštinsko veće imati 7 članova. Ovaj broj će biti usklađen sa novim zakonskim odlukama i odnosi se na sve opštine sa manje od 20 000 stanovnika. Blizina autobuta, brza saobraćajnica i nova industrijska zona koja će biti formirana u blizini ovih infrastrukturnih projekata kako se očekuje doprineće novoj eri Lajkovca. Razvoj grada od železničkog, preko rudarskog  samo će biti nastavljen u skladu sa savremenim potrebama, i industrijskom modernizacijom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA