BeogradLazarevacVesti

Predavanje o bezbednosti u saobraćaju za osobe starije od 65 godina

U saradnji sa Savetom za bezbednost u saobraćaju GO Lazarevac, Agencija za bezbednost u saobraćaju održala je predavanje u okviru kampanje namenjene povećanju bezbednosti osoba starijih od 65 godina u saobraćaju, s obzirom na činjenicu da se ova grupa učesnika u saobraćaju posebno izdvojila po ugroženosti u saobraćajnim nezgodama.

Predavanje o bezbednosti u saobraćaju za osobe starije od 65 godina

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić istakao je da se na ovaj način nastavljaju aktivnosti GO Lazarevac namenjene kako bezbednosti najmlađih tako i najstarijih.

Od ukupnog broja stanovnika u Srbiji 18 odsto je starije od 65 godina, ali prema podacima oko 25 odsto poginulih i 10 odsto povređenih u saobraćajnim nezgodama je starije od 65 godina. Agencija za bezbednost u saobraćaju nizom predavanja želi da promeni ovu statistiku i poveća bezbednost najstarijih.

Predavanje o bezbednosti u saobraćaju za osobe starije od 65 godina

Na teritoriji cele Republike Srbije tako i u GO Lazarevac čini se sve da se omogući olakšano kretanje starijih učesnika u saobraćaju. Za sve ostalke učesnike je važno da poštuju saobraćajne propise i da posebno obrate pažnju na ovu kategoriju učesnika – Milan Ilić, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Tribinu je otvorio predesenik GO Lazarevac Bojan Sinđelić i tom prilikom naglasio da se na ovaj način nastavlja podrška GO Lazarevac namenjena najstarijoj populaciji, ali i napori za povećanje bezbednosti u saobraćaju na svim nivoima.

Predavanje o bezbednosti u saobraćaju za osobe starije od 65 godina

Tribina se organizuje sa ciljem podizanja svesti osoba starijih od 65 godina o bezbednom učestvovanju u saobraćaju, a tom prilikom organizovan je i interaktivni kviz i obezbeđeni pokloni koji će učesnicima tribine omogućiti da budu vidljiviji u saobraćaju, a samim tim i bezbedniji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA