Predavanje za poljoprivrednike na temu subvencija

U organizaciji Saveta za poljoprivredu Gradske opštine Lazarevac i Sekretarijata za privredu Grada Beograda, u velikoj sali opštine održana je tribina na temu podsticaja koje je Grad Beograd raspisao za 2019. godinu. Tim povodom rukovodstvo opštine Lazarevac uručilo je u sali predsedništva plaketu gradskom sekretaru za privredu Milinku Veličkoviću.

Rukovodstvo opštine Lazarevac, otkad je u ovom sazivu izražava zahvalnost Sekretarijatu za privredu Grada Beograda koje je prepoznalo opštinu Lazarevac kao sredinu u koju treba da se ulažu značajna sredstva u oblasti poljoprivrede, istakao je na konferenciji za novinare član Veća zadužen za poljoprivredu.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio se Sekretarijatu za privredu Grada Beograda za izuzetnu saradnju u prethodnom periodu. On je naglasio da je rukovodstvo opštine ostvarilo obećanje dato građanima da će sve više poljoprivrednih gazdinstava a naročito mladih biti uključeno u podsticaje koje raspisuju opština i Grad Beograd.

Subvencije za poljoprivredu su u 2013. godini bile 20 miliona a danas su 200 miliona dinara, podsetio je gradski sekretar za privredu Milinko Veličković. On je dodao da je Grad Beograd poljoprivredu na lestvici razvoja svrstao na visoko mesto. Sekretarijat pored subvencija, koje su veće iz godine u godinu, trudi se da kroz razne druge vidove pomoći bude od koristi poljoprivrednim proizvođačima, kaže Veličković. Ove godine raspisana su četiri javna poziva.

Gradski sekretar za privredu zahvalio se opštini Lazarevac na ozbiljnom i napornom radu kako bi poljoprivrednici dobili što više sredstava iz podsticajnih fondova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA