BeogradObrenovacVesti

Predavanje za poljoprivrednike

Stručna savetodavna služba “Padinska Skela“ u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac u decembru organizuje niz besplatnih predavanja za obrenovačke poljoprivrednike. Predavanja se organizuju od 4. do 28. decembra i to u mesnim zajednicama : Grabovac, Orašac, Stubline, Draževac, Skela, Zvečka i Domu kulture u Obrenovcu.

U periodu kada prave pauzu od poslova u svojim domaćinstvima, poljoprivrednici mogu da se posvete edukaciji i planovima za sledeću godinu. Za razvoj poljoprivrede je, osim maksimalne posvećenosti i adekvatnih mašina, potrebno i stručno obrazovanje. Iz tog razloga, Gradska opština Obrenovac, u saradnji sa Savetodavnom službom iz Padinske Skele, organizuje osam predavanja, u periodu od 4. do 28. decembra. „Kao i svake godine, u periodu kada su završeni svi poljoprivredni radovi, mi kao Gradska opština i Kancelarija za poljoprivredu, našim poljoprivrednicima posvećujemo posebnu pažnju, održavajući tribine po mesnim zajednicama. Ovog puta imaćemo osam tribina, koje će biti od koristi svima koji se bave poljoprivredom“, rekao je Aleksandar Bogićević, predsednik Komisije za poljoprivredu GO Obrenovac.

Prva tribina biće održana 4. decembra u Grabovcu, zatim već sutradan u MZ Orašac, 7.decembra u Stublinama, 21. i 22. decembra u Draževcu i Skeli, a 25. u MZ Zvečka. „Završna tribina, na kojoj će biti gosti iz Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Ministarstva poljoprivrede, održaće se 28. decembra u Domu kulture. To je jedna tribina na koju će biti pozvani svi i gde će ljudi iz Sekretarijata i Ministarstva da predlože planove za iduću godinu. Moram da kažem da će našim poljoprivrednicima na ovim tribinama biti predstavljen plan, kako opštinski, tako i gradski i republički za sledeću godinu, a pored toga, moći će da čuju mnogo stručnih stvari iz oblasti poljoprivrede. Ja pozivam sve naše poljoprivrednika da, u ovim danima kada nema posla, da čuju prevashodno šta će i opština, i grad i republika davati od subvencija za sledeću godinu i kako pomoći poljoprivrednicima“, dodaje Bogićević.Tema o kojima će se govoriti na pradavanjima tiču se ishrane kukuruza i analize proizvodnje ove ratarske kulture.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA