BeogradLazarevacVesti

Predsednik opštine Bojan Stević uručio ključeve novog sanitetskog vozila Specijalnoj bolnici za endemsku nefropatiju

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima uručio je Specijalnoj bolnici za endemsku nefropatiju ključeve medicinskog vozila namenjenog za prevoz dijaliznih pacijenata. GO Lazarevac je obezbedila sredstva i za kupovinu dvanaestokanalnog EKG aparata, namenjenog za pacijente na bolničkom lečenju. Stević je najavio u toku naredne godine i nove investicije u lazarevačke zdravstvene ustanove i dodao da je od prošle nedelje JPKP „Lazarevac“ preuzelo održavanje zelenih površina u krugu bolnice i doma zdravlja.

Sanitetsko vozilo za nefropatiju

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, zamenik predsednika Tomislav Rikanović i predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić obišli su Specijalnu bolnicu za endemsku nefropatiju.

Delegacija opštine Lazarevac u poseti Specijalnoj bolnici

Tom prilikom Stević je direktoru bolnice Miodragu Miliću uručio ključeve novog medicinskog vozila. Moderno vozilo je namenjeno prevozu dijaliznih pacijenata iz lazarevačke opštine ali i okoline Beograda. Stević je istakao da je GO Lazarevac finansirala i kupovinu novog dvanaestokanalnog EKG aparata.

Bojan Stević
Bojan Stević

U Specijalnu bolnicu za endemsku nefropatiju na dijalizu dolaze pacijenti sa teritorije opštine Lazarevac ali i rubnih delova Beograda. Dnevno se preveze oko 45 pacijenata, a novo vozilo će omogućiti da na brži i udobniji način dođu do bolnice i prime svoju terapiju.

Miodrag Milić
Miodrag Milić

Ovom prilikom predsednik GO Lazarevac Bojan Stević najavio je realizaciju kapitalne investicije, izgradnju toplane na biomasu. Toplana će biti namenjena za grejanje 10 000 metara kvadratnih, što je površina Specijalne bolnice i lazarevačkog Doma zdravlja. Na ovaj način stvoriće se i uslovi za proširenje toplifikacione mreže u MZ Gornji Grad.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA