BeogradKulturaLazarevacVesti

Predstava „Ruska smrt – votka i šampanjac“ odigrana u Lazarevcu

U Centru za kulturu Lazarevac izvedena je pozorišna predstava „Ruska smrt – votka i šampanjac“ u koprodukciji Ateljea 212 i Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, u režiji Andree Ade Lazić. „Ruska smrt“ je komad savremene ruske dramske spisateljice Irine Vaskovske. U staroj propaloj vikendici na periferiji grada dve sestre, Valja i Nađa žive svoju „rusku smrt“ zarobljene između prošlosti satkane od razočarenja i maglovite budućnosti kojoj jedva da se nadaju. U predstavi igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić.

Predstava "Ruska smrt - votka i šampanjac"

„Ruska smrt“, je predstava čija je praizvedba bila u Koljada teatru u Jekaterinburgu 2014. godine, i u pitanju je komad savremene ruske dramske spisateljice Irine Vaskovske koji govori o dve sestre koje žive svoju „rusku smrt“ u oronuloj vikendici na periferiji grada zarobljene od prošlosti i budućnosti.

Predstava "Ruska smrt - votka i šampanjac"

Sa obe strane razrušenih vrata njihove kuće vreba zastrašujuća svakodnevica. U njihovoj kući se, spletom okolnosti, budi Aleksej i pojavljuje se plamičak nade da će zaustavljeni životi krenuti napred. Glumac Nebojša Ilić govorio je za Gem info kako je izgledalo raditi na predstavi tokom pandemije koronavirusa.

Nebojša Ilić
Nebojša Ilić

Nađu igra Milica Mihajlović, Valju Isidora Minić, Alekseja Nebojša Ilić. Premijera predstave je odigrana u septembru 2020. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA