LazarevacVesti

Predstavljen Nacrt strategije desetogodišnjeg razvoja poljoprivrede

U opštini Lazarevac organizovana je konferencija za medije povodom predstavljanja radne verzije Nacrta strategije desetogodišnjeg radzvoja poljoprivrede na teritoriji lazarevačke opštine.

Predstavljen nacrt strategije desetogodišnjeg razvoja poljoprivrede

Strategija je urađena u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Beogradu i predstavlja krovni dokument od izuzetnog značaja za poljoprivrednike iz Lazarevca.

Nakon šestomesečne analize i dobre saradnje Poljoprivrednog fakulteta i predstavnika opštine, predstavljena je radna verzija dokumenta od izuzetnog značaja za razvoj poljoprivrede na teritoriji lazarevačke opštine.

Predstavljen nacrt strategije desetogodišnjeg razvoja poljoprivrede
Sveto Rakić

Stategija razvoja poljoprivrede GO Lazarevac mora biti u skladu sa zakonima naše zemlje ali i u skladu sa preporukama Evropske unije. Ovaj strateški dokument omogućiće opštini da formira sopstvene fondove i da podsticajna sredstva usmerava u korist poljoprivrednika – kaže Sveto Rakić sa Poljoprivrednog fakulteta.

Predstavljen nacrt strategije desetogodišnjeg razvoja poljoprivrede
Nenad Bačanac

Jedan od prioriteta aktuelnog rukovodstva je razvoj poljoprivrede a kako bi ostvarili uspehe u ovoj grani privrede potrebno je izraditi dugoročnu strategiju radi unapređenja poljoprivrede. Predstavili smo radnu verziju za koju smo dobili savete uz struke, a sada želimo da čujemo i savete iz prakse – kaže Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

Predstavljen nacrt strategije desetogodišnjeg razvoja poljoprivrede
Aleksandar Rakić

Nacrt strategije, odnosno njegova radna verzija, biće na javnom uvidu svim poljoprivrednim proizvođačima i svima koji imaju konkretan predlog za poboljšanje razvoja poljoprivrede, a svi predlozi mogu se dostaviti Kancelariji za poljoprivredu – kaže Aleksandar Rakić, predsednik Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac.

Na osnovu ovog dokumeta, opština Lazarevac moći će da povlači sredstva iz predpristupnih fondova, kao i republičkih koji su namenjeni za podsticaj razvoju poljoprivrede.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA