Beograd

Preliminarne liste za smeštaj dece u vrtićima

U većini beogradskih vrtića objavljene su preliminarne liste primljene dece po ovogodišnjem konkursu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. Dodatnih nedelju dana za obradu zahteva, zbog obima posla, zatražila je samo Predškolska ustanova „11. april” na Novom Beogradu, koja će liste objaviti 18. juna.

vrtici-1

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je pozvao roditelje čija deca nisu upisana da iskoriste mogućnost žalbi do 20. juna, odnosno nedelju dana duže na Novom Beogradu, posle čega će biti objavljene konačne liste upisane dece krajem juna ili početkom jula.

Upisne komisije su dobro odradile svoj posao, nismo za sada dobili nijednu pritužbu roditelja na bilo kakvu neregularnost. Važno je da roditelji čija su deca ispod crte znaju i da će tokom leta Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu odobravati dodatnih 20 odsto mesta u ustanovama, a da će se do septembra i oni roditelji koji su konkurisali na više mesta opredeliti za jednu ustanovu kada će biti formirane i konačne liste upisane dece – rekao je Gak.

Osim toga, poručio je Gak, Grad Beograd ubrzano radi na otvaranju novih mesta u državnim vrtićima adaptacijom adekvatnih prostora i gradnjom novih vrtića, te sa tim i sa nastavkom saradnje sa privatnim vrtićima u kojima sada uz subvenciju grada boravi 14.430 dece imamo realnu osnovu za dalje smanjivanje liste čekanja za vrtiće, rekao je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Panik tasteri do kraja godine u svim vrtićima

Prošle godine ova lista je sa 10.000 smanjena na 3.500 dece, ove godine se nadamo dodatnom smanjenju na oko 1.000 dece, sve do konačnog cilja – Beograda bez liste čekanja – rekao je Gak.

Na konkursu za mesto u beogradskim predškolskim ustanovama stiglo je oko 19.500 zahteva roditelja i staratelja za 7.512 slobodnih mesta, što je oko 15 odsto zahteva manje u odnosu na prošlu godinu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA