BeogradLazarevacVesti

Preliminarni rezultati završnog ispita

Preliminarni rezultati završnog ispita za osnovce objavljeni su na sajtu ministarstva prosvete. Na teritoriji GO Lazarevac završni ispit je polagalo 585 učenika.  Iz programa “Druga šansa za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih“ ispit je polagalo 10 polaznika  i 9 Centra za obrazovanje odraslih “Đuro Salaj“. Učenici koji ne mogu da ostvare uvid u test elektronskim putem, potrebno je da se obrate matičnoj školi. Konačni rezultati biće poznati 28. juna.

završni ispit Završni ispit ove školske godine na teritoriji GO Lazarevac polagalo je 585 mali maturanata i 19 starijijh koji do sada nisu imali osnovno obrazovanje. Usled pandemije korona virusa sva tri ispitna dana razlikovala su se nego predhodne godine. Drugačije je i to što se od ove godine rezultati mogu  videti isključivo elektronskim putem na sajtu ministarstva. Prigovori su mogli da se ulože 23. i 24 juna, a učenici koji nisu uspeli da se uloguju od kuće rezultate mogu proveriti i u školi.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Zvaničnih žalbi i primedbi na rezultate završnog ispita nije bilo, rekla je predsednica aktiva direktora škola na teritoriji GO Lazarevac Verica Anđelić. Nakon zvaničnih rezultata 28. juna  pred budućim srednjoškolcima je popunjavanje liste želje.

matematika

Završni ispit je prema oceni malih maturanata bio lakši nego probni, ipak čeka se konačna prohodnost kako bi se ocenio uspeh postignut na ovogodišnjem ispitu.

test

 

Uspeh iz osnovne škole boduje se sa 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu. Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA