Prema nezvaničnim podacima ubedljiva pobeda SNS u Lazarevcu

Na proteklim izborima u opštini Lazarevac glasalo je 31. 992 birača, što je 62, 69 posto upisanih u birački spisak. Lazarevački parlament, prema nezvaničnim podacima činiće odbornici šest od osam lista prijavljenih za učešće na izborima.

Skupština GO Lazarevac

Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu“ na lokalnim izborima osvojila je 16. 114 glasova odnosno 51,81 odsto glasova. Ova lista je osvojila 35 odborničkih mandata,  dok je na izborima u aprilu 2016. godine  imala 27 mandata. SNS

Druga na izborima je grupa građana “Lazarevac-naša kuća“, za koju je glasalo 5.500 Lazarevčana što je 17,68 odsto. Ova grupacija imaće 12 odbornika u lokalnom parlamentu dok je tokom proteklog mandata imala 16.

''Lazarevac - naša kuća''

Koalicija SPS-JS osvojila je 3. 669 glasova dakle 11,8 odsto. Socijalisti i Jedinstvena Srbija dobili su 8 mandata što je isto kao i na prethodnim izborima.

SPS

Po prvi put u lazarevačku skupštinu ulaze tri stranke. U naredne četiri godine po dva odbornika imaće Srpska stranka Zavetnici, POKS i SPAS Aleksandra Šapića.

Zavetnici

Od prijavljenih osam lista za učešće na izborima svoje predstavnike neće imati dve liste. Svoje odborničke mandate izgubila je grupa građana “Klub ljubitelja Lazarevca – Milan Ralić Čombe“. U prethodnom sazivu ova grupa građana je imala 4 odbornička mandata a na ovim izborima joj je falilo 64 glasa za cenzus. U opštinsku skupštinu ni u ovom mandatu neće ući Srpska radikalna stranka koja je osvojila 1,08 odsto glasova. U odnosu na prethodni skupštinski saziv pet odbornika izgubiila je i Demokratska stranka bojkotujući ove izbore.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA