Premijerka Ana Brnabić posetila Junkovac – Lazarevac moguća lokacija nove fabrike vakcina

Premijerka Ana Brnabić obišla je punkt za vakcinaciju u mesnoj zajednici Junkovac. Odgrovarajući na pitanje RTV GEM premijerka je tom prilikom izjavila da je u Lazarevcu potencijalna lokacija za novu fabriku. Lazarevac je ušao u uži izbor, među pet opština u kojima je moguća izgradnja nove fabrike vakcina. Konačnu odluku o lokaciji za ovu investiciju saopštiće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

brnabić 1U znak podrške stanovnicima seoskih sredina premijerka Ana Brnabić obišla je punkt u MZ Junkovac. Događaju su prisustvovali državni sekretar u ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, predstavnici DZ “Dr Đorđe Kovačević“. Obraćajući se novinarima predsednik Go Lazarevac Bojan Stević se zahvalio predsednici vlade na podršci.

brnabić 2Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je značaj podrške koju im pruža Vlada Srbije da se što veći broj građana vakciniše. Broj vakcinisanih na teritoriji Grada Beograda premašiće 400 000, rekao je Vesić.

brnabić 3Cilj posete punktu za masovnu imunizaciju u MZ Junkovac je da se zahvali ljudima na odgovornosti, istakla je premijerka Brnabić. To je odgovornost i prema njihovim porodicama, komšijama, rođacima, prijateljima, svima koji iz nekog drugog razloga nisu u mogućnosti da prime vakcinu rekla je Ana Brnabić.  U Srbiji je u ovom trenutku više od milion i 200 hiljada vakcinisanih prvom vakcinom i 740 hiljada drugom dozom. To je preko 21 odsto punoletnog stanovništva, naglasila je premijerka Brnabić i dodala da nam ide dobro.

brnabić 4Na pitanje RTV GEM da li se u Lazarevcu nalazi lokacija na kojoj će biti sagrađena fabrika vakcina, premijerka Brnabić je rekla da još uvek ovu informaciju ne može da potvrdi. Lazarevac je jedna od pet potencijalnih lokacija, dodala je predsednica vlade.

brnabić 5Mere protiv korona virusa moraće da budu pooštrene, rekla je premijerka Brnabić. Premijerka je navela da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mere i dodala da će se danas razmotriti najoptimalnije rešenje.

brnabić 6Premijerka je ocenila da je način na koji se sprovodi masovna imunizacija na punktu u Junkovcu dobar primer. To je uzor za sve gradove i opštine u Srbiji i jedan od razloga posete Junkovcu, istakla je Brnabić.

 

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA