BeogradLazarevacVesti

Premijerka Srbije Anu Brnabić i Bojan Stević posetili Topolu

Vlada Srbije, u saradnji sa lokalnim samoupravama i javnim preduzećima, pomoći će svima koji su pretrpeli štetu od nevremena. Izveštaj sa terena o pričinjenoj šteti, Vlada će razmatrati u ponedeljak i doneće konkretne odluke kako da pomogne, rekla je premijerka Ana Brnabić koja je u pratnji državnog sekretara u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojana Stevića posetila voćare u opštini Topola.

poseta-Topoli-1

Voćari iz Vinče premijerku Srbije Anu Brnabić i državnog sekretara u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojana Stevića sačekali su sa kajsijama koje je uništio grad. Procenjuju da je samo u Vinči šteta na voćnjacima i vinogradima veća od deset miliona evra.

Ana Brnabić

Topola godišnje izveze voće u vrednosti od 20 miliona evra. Ti zasadi su uništeni. Država će uz pomoć lokalnih samouprava i javnih preduzeća pomoći svima koji su pretrpeli štetu – rekla je premijerka Ana Brnabić.

Srbija nije dovoljno dobro pokrivena protivgradnom zaštitom, ali će to biti promenjeno – raspisan je tender za prvi radarski sistem u zemlji.

U ponedeljak će Republička komisija za procenu štete razmatrati izveštaje sa terena i predložiti konkretne mere pomoći, obećala je premijerka Ana Brnabić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA