BeogradLazarevacSportVesti

Preminuo istaknuti sportski radnik Branimir Stanković Soda, sahrana u petak u 12 časova

Rudarski i sportski Lazarevac ostao je bez još jednog sugrađanina, vrednog i poštovanog sportskog radnika. Preminuo je Branimir Stanković u novinarstvu, sportu i fudbalu, poznat kao Soda. Smrt ga je zadesila na mestu generalnog sekretara Opštinskog fudbalskog saveza Lazarevca. Do polednjeg dana života, Stanković je bdio nad poslovima prvog administrativca, uvek spreman da se nadje na raspolaganju klubovima, sudijama, trenerima, igračima… Bio je voljan da odradi i poslove koje nije morao, u nameri da im olakša funkcionisanje.

U mladosti, čika Soda, kako su ga oslovljavali i mladji, ali i stariji, bavio se košarkom, ali je mnogo više pažnje posvetio fudbalu. Bio je na vezi sa klubovima i sportskim radnicima, praktično 24 časa dnevno. Posebo je bio vezan za Kolubaru i Borac, ali je simpatije gajio i prema Cvetovcu, Velikim Crljenima, Dudovici, Vreocima, Stepojevcu, Šušnjaru, Drenu, Lukavici… Družio se sa sudijama, sa trenerima.

Posebno je bio vezan za takmičenje najmlađih. Znao je po ceo dan da provede u hali sportova i vodi takmičenja dece. Podrazumevalo se, sa foto-aparatom, kako bi ovekovečio i snimio neke buduće asove. Bio je i majstor za organizaciju novogodišnjih turnira u malom fudbalu.

Stanković se vrlo uspešno bavio i novinarstvom i to ne samo sportskim. Svojevremeno je u doba ozbiljnih političkih podela, sa bratom Zoranom izdavao i reviju ABV Hronika. Bio je više od deceniju i dopisnik Dnevnog lista “Sport”. Pisao je o fudbalu, rukometu, košarci, odbojci…

Iz braka sa njegovom, kako je voleo da kaže Vladankom, ima sina Nemanju kome je usadio ljubav prema sportu i fudbalu.

Branimir Soda Stanković biće sahranjen u petak 22. oktobra u 12 časova, na Gradskom groblju u Lazarevcu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Preminuo istaknuti sportski radnik Branimir Stanković Soda, sahrana u petak u 12 časova

  • Zoran veljanovski

    Počivaju u miru KUME nek te anđeli cuvaju

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA