Preminuo legendarni sportista našeg grada Saša Đurđević Žiža

Posle duže i teške bolesti u Lazarevcu je u 56. godini preminuo legendarni sportista našeg grada Saša Đurđević Žiža. Tim povodom u Velikoj Sali GO Lazarevac održan je komemorativni skup tokom koga su o njegovom životu i delu govorili prijatelji, saradnici i predstavnici sportskih klubova iz Lazarevca i okoline. Saša Đurđević Žiža ostaće upamćen kao fudbaler ali i član stručnog štaba brojnih fudbalskih klubova u Lazarevcu i gradovima širom Srbije. Bio je i član UO Box kluba Greatest od osnivanja.

Minutom ćutanja od Saše Đurđevića Žiže oprostili su se njegovi najmiliji, dve kćerke i supruga, kumovi, prijatelji i poštovaoci, brojni sugrađani koji će ga pamtiti po vedrom i sportskom duhu i neumornoj energiji. Komemorativni skup organizovao je FK Kolubara za koji je tokom desetogodišnje karijere odigrao preko 300 utakmica.

Od svog najboljeg prijatelja, govoreći o njegovom životu, karijeri ali pre svega trenucima koje su proveli zajedno oprostio se na dirljiv način Miloje Arsenijević.

Sa prevelikim bolom i tugom smo se danas ovde okupili da ti odamo počast. Rekao si da si bolestan ali nismo hteli verovati da je tvoja bolest bila tako zla, brza i da će te uprkos tvom pozitivnom stavu, energiji, snazi pobediti. Saša Đurđević Žiža kroz svoj životni vek imao je misiju da pomađe svom gradu, najviše sportu ali njegova glavna uloga bila je to što je bio dobar suprug i otac. Sa Svojom zenom Slađanom se lavovski borio za svoje kćerke – dodao je Arsenijević.

Svoje uspomene na Sašu Đurđevića i nezaboravne trenutke od detinjstva do današnjih dana podelio je i Nenad Krstić.

U ime sportske javnosti i BK Greatest poslednji pozdrav Saši Đurđeviću uputio je Nemanja Stolić.

Saša Đurđević Žiža ostaće upamćen kao legendarni fudbaler i trener a svoju karijeru gradio je u fudbalskim klubovima: Kolubara, Radnički – Rudovci, Sinđelić – Beograd, Vranić, Ribnica iz Mionice. Bio je aktivan u biciklizmu, odbojci i član UO BK Greatest od njegovog osnivanja. Ceo svoj radni vek proveo je na tamnavskim površinskim kopovima.

Saša Đurđević Žiža biće sahranjen 09. novembra u 15 časova na gradskom groblju u Lazarevcu. Ostaće upamćen kao čovek koji je značajno doprineo razvoju sporta na teritoriji naše opštine a kroz svoju sportsku karijeru i čitavog svog života sa ponosom predstavljao Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA