LajkovacObrazovanjeVesti

Pri kraju rekonstrukcija Osnovne škole u Bajevcu

Rekonstrukcija Osnovne škole u Bajevcu ulazi u završnu fazu, a učenici će novu školsku godinu dočekati u kompletno novoj školi i parternom okruženju oko ovog objekta. Radovi će biti završeni za nekoliko dana a biće urađene i pristupne saobraćajnice u dužini od preko jednog kilometra a na ovom prostoru nalaziće se moderno igralište od 800 kvardata, sa novim klupama.

Škola u Bajevcu

U planu je da se u sklopu objekta izgradi mini postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za potrebe škole i nastavnika, rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković. Ukupna vrednost radova na rekonstrukciji škole je 101 milion dinara, a finansira ih Kancelarija za javna ulaganja.

Radovi na rekonstrukciji škole

Ni epidemija koronavirusa nije sprečila da se inteziviraju radovi na rekonstrukciji školskog objekta u Mesnoj zajednici Bajevac. Radovi se privode kraju pa će učenici novu školsku godinu početi u moderno opremljenoj školi sa parternim okruženjem, igralištu od 800 kvadrata, pristupnim saobraćajnicama u dužini preko jednog kilometra.

Obilazeći radove sa saradnicima, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je najavio da je u planu da se u sklopu školskog objekta izgradi mini kompaktno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Andrija Živković
Andrija Živković

Kompletna rekonstrukcija Osnovne škole biće završena do 1. septembra i početka nove školske godine, a radovi se obavljaju planiranom dinamikom, u to se uverio Živković prilikom obilaska gradilišta i naglasio da se izvode radovi i na Srednjoj školi u Lajkovcu koji će potrajati do početka naredne godine. Ono što je bio cilj pre četiri godine, da se unapredi sistem obrazovanja na teritoriji opštine Lajkovac, sada je realnost.

Osnovna škola u Bajevcu

U narednom periodu u planu je izgradnja fiskulturne sale u Jabučju, najavio je ovom prilikom Andrija Živković.

Kad je u pitanju škola u Bajevcu, ovim radovima ona je kompletno rekonstruisana od temelja pa do krova. Ostaje još da se nakon rebalansa budžeta opredeli novac za klupe, table i ostali prateći sadržaj. Važno je napomenuti da su zamenjene sve elektroinstalacije na objektu i urađena nova klimatska mreža.

Škola u Bajevcu

Ukupna vrednost radova za rekonstrukciju Osnovne škole u Bajevcu je 101 milion dinara, a sredstva je obezbedila Vladina Kancelarija za javna ulaganja.

Opštinsko rukovodstvo će se truditi da podršku koju ima od strane Vlade Srbije iskoristi na najbolji mogući način u periodu pred nama za veliki broj projekata koji očekuju Lajkovac, zaključio je Živković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA