BeogradLazarevacVesti

Priredba za prvake OŠ „Diša Đurđević“

Osnovna škola „Diše Đurđević“ u Novom Medoševu u prvi razred upisala je ove godine 22 polaznika. Tim povodom u prostorijima škole, za najmlađe učenike, upriličena je svečana priredba, koju su za dobrodošlicu malim prvacima pripremili učenici starijih razreda. Do kraja godine, očekuje se i završetak radova na dogradnji objekta škole, rekla je Mirjana Joksimović, direktorka ove škole.

Os-Disa-djurdjević

Ove godine u ovu obrazovnu ustanovu upisano je preko 20 prvaka. Za one koji kasne, upis još uvek traje a prvog dana škole dočekani su priredbom dobrodošlice, koju su im pripremili stariji učenici.

Direktorka škole u Novom Medoševcu napomenula je da je učenicima za sam početak i ovih prvih dana potreban osnovni pribor, a to su par svezaka, olovka, bojice i blok za crtanje. U prvim danima deci je potrebno vreme da se prilagode a u tome će im pomoći učiteljice, kaže Mirjana Joksimović.

Mirjana-Joksimović
Mirjana Joksimović

Ovo je inače prva generacija koja će učiti po izmenjenom planu i programu. Projektna nastava uvedena je s ciljem da se znanje što više primeni a ne uči napamet.

Do kraja godine trebalo bi da dograđeni objekat u ovoj školi bude priveden nameni. Njegovim završetkom učenici i nastavnici dobiće jedan od najmodernijih objekta u gradu.

Trenutno u ovom objektu nastavu pohađa 157 učenika a izgradnjom novog objekta očekuje se još više polaznika, kaže Mirjana Joksimović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA