BeogradKulturaLazarevacVesti

Privode se kraju radovi na hidroizolaciji zgrade biblioteke „Dimitrije Tucović“

Dečije odeljenje biblioteke „Dimitrije Tucović“ od 09. novembra nije radilo sa korisnicima a razlog su radovi na hidroizolaciji zgrade. Sekretarijat za kulturu Grada Beograda opredelio je više od četiri miliona dinara za ove radove a ova neophodna intervencija ima za cilj poboljšanje uslova očuvanja bibliotečkog materijala, kao i stvaranje sigurnijeg i kvalitetnijeg prostora za najmlađe članove biblioteke, kaže direktorka biblioteke Jasmina Ivanković. Svim korisnicima kojima je rok za vraćanje pozajmljenih knjiga u ovom periodu, automatski im je produžen.

Od 9. novembra Dečije odeljenje biblioteke „Dimitrije Tucović“ privremeno nije bilo otvoreno za korisnike, a razlog ovog privremenog zatvaranja bio je sprovođenje radova na hidroizolaciji zgrade. Sekretarijat za kulturu Grada Beograda prepoznao je značaj ove biblioteke kao kulturnog i edukativnog centra za decu i mlade, te je opredelio više od četiri miliona dinara za sprovođenje radova na hidroizolaciji. Ova investicija ima za cilj produžavanje životnog veka zgrade, očuvanje vrednog bibliotečkog fonda i stvaranje bezbednog okruženja za sve posetioce, posebno decu koja redovno koriste ovo odeljenje.

Radovi su pažljivo planirani kako bi se minimizirao uticaj na rad biblioteke, a istovremeno obezbedila potrebna bezbednost tokom izvođenja radova. Učinjeni su napori da se narušavanje dostupnosti biblioteke članovima maksimalno svede na minimum, uz puno razumevanje korisnika za privremene poteškoće tokom trajanja radova.

Očekuje se da će završetak radova doneti značajna poboljšanja u očuvanju prostora, a posebno u sprečavanju problema sa vlagom koji mogu ugroziti arhivski i bibliotečki materijal. Ova investicija predstavlja deo šire strategije očuvanja kulturne baštine grada, pridonošeći dugoročnom očuvanju i dostupnosti obrazovnih resursa za buduće generacije. Biblioteka „Dimitrije Tucović“ se zahvaljuje korisnicima na strpljenju i razumevanju tokom perioda radova i ističe da će se nakon završetka ovih unapređenja otvoriti vrata sa još boljim i sigurnijim prostorom za sve ljubitelje knjiga, posebno najmlađe članove biblioteke.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA