BeogradLazarevacVesti

Probni završni ispit za osmake danas i sutra u svim školama, 598 osmaka u Lazarevcu proverava svoje znanje

Probni završni ispit za učenike 8. razreda osnovne škole u Srbiji, biće održan danas i subotu, odnosno 22. i 23. marta. Učenici su danas, od 12 do 14 časova polagali test iz matematike, dok će u subotu, od 9 do 11 časova polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a izabrani predmet će polagati od 11.30 do 13.30 časova.  Probni ispit se organizuje kako bi pomogao osmacima da provere svoje znanje, ali i da se upoznaju sa procedurama polaganja završnog ispita. Na teritoriji GO Lazarevac 598 učenika polagaće probni završni ispit kaže Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Lazarevac.

Probni završni test za osmake

Prema podacima portala Moja srednja škola, za završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja u školskoj 2023/24 evidentirano je 64.871 prijava po redovnom programu i 1.912 prijava po posebnom programu obrazovanja odraslih. U GO Lazarevac probni završni ispit polaže 598 učenika koji su prvog dana radili test iz srpskog jezika, kaže Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Lazarevac.

Probni ispit se organizuje kako bi pomogao osmacima da provere svoje znanje, ali i da se upoznaju sa procedurama polaganja završnog ispita. Završni ispit polagaće se u junu mesecu, kaže Anđelić.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Rezultati probnog ispita neće se koristiti da bi se učenici ocenjivali, već da nastavnici do juna meseca planiraju rad i da uoče u kojim oblastima osmaci imaju najlošija postignuća.

Pored srpskog jezika i matematike, učenici i ove godine biraju koji će izbarani predmet polagati od pet ponuđenih: geografiju, biologiju, istoriju, hemiju ili fiziku.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA