BeogradLazarevacVesti

Prodajna izložba udruženja MNRO u holu biblioteke

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u saradnji sa lazarevačkom bibliotekom, organizovalo je izložbu dečijih radova povodom uskršnjih praznika. Radovi koji su nastali na kreativnim radionicama ovog udruženja predstavljeni su na izložbi koja je prodajnog karaktera. Sav novac od prodaje radova biće usmeren na kupovinu neophodnog materijala za kreativne radionice.

Izložba MNRO

Udruženje MNRO godinama unazad postoji u Lazarevcu a u okviru rada sa korisnicima sprovode se radionce tri puta nedeljno. Pored kreativnih radionica, defektolozi sa njima rade i druge tretmane. Na izložbi su predstavljeni radovi koji su rađeni tematski za Uskrs a sav prihod od prodaje namenjen je za kupovinu materijala za radionice, kaže defektolog Jelena Vukić.

Vukić kažđe da je podrška lokalne zajednice jako važna za socijalizaciju i inkluziju ove dece u normalne tokove života a da je saradanja sa bibliotekom na obostrano zadovljstvo.

Dragana Patričević, majka deteta sa poteškoćama u razvoju i članica udruženja MNRO pozvala je i druge roditelje dece sa sličnim problemima da se pridruže udruženju kako bi dobili podršku i korisne savete za napredak svoje dece.

Nadam se da će odziv naših sugrađana biti veliki i da ćemo prikupiti sredstva koja su im potrebna za nastavak rada na kreativnim radionicama a u budućnosti nas očekuje i konkretnija saradanja sa udruženjem MNRO, kaže Jasmina Ivanković, direktorka biblioteke.

Na prodajnoj izložbi našle su se kreativne rukotvorine dece i omladine sa poteškoćama u razvoju sa motivima Uskrsa koje će u narednom periodu biti izložene u holu biblioteke a kupovinom ukrasa pomažete njihov rad i nastavak ovih radionica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA