Prodajni bazar “Za Laninu životnu bitku“ održan u Lazarevcu

„Za Laninu životnu bitku“,  naziv je prodajnog bazara koji su organizovali humanitarci iz Lazarevca. Cilj je prikupljanje sredstava za lečenje Lane Jovanović. Pored velikog broja sponzora i privatnika sa teritorije naše opštine, učešće su uzeli i najmlađi. Poklanjajući svoje igračke, garderobu ali i praveći suveni i frizure oni su dali svoj doprinos ovom humanom cilju.

Lazarevac za Lanu Malena Lana Jovanović rođena je 3. novembra 2019. godine. Već u prvoj godini života pokazala je koliki je borac, ne posustajući pred brojnim teškoćama. Lana  boluje od spinalne misićne atrofije. Bolesti koja napada mišiće i zbog koje se brzo gube osnovne životne funkcije. U humanitarnim akcijama do sada je prikupljeno oko 700 hiljada evra. Potrebno je da se ukupno prikupi 2,4 milion dolara. Ova suma novca deli Lanu od spasonosnog leka. Građani Lazarevca su još jednom pokazali svoju humanost uključivši se u borbu za Lanin prvi korak i ozdravljenje.

Lazarevac sponzoriAkciju su podržale brojne turističke organizacije, dečiji vrtići, igraonice, prodavnice dečije odeće i brojni kreativci sa svojim suvenirima. Među njima kao i uvek udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“.

Ujedinjeni za LazarevacPicerija “Buca“ i ovoga puta uzela je učešće, pokazujući još jednom da su uvek tu uz svoje sugrađane kada je u pitanju humani cilj. Zbog velikog interesovanja vlasnik Bojan Ilić je stigao da nam kaže samo nekoliko reči.

Picerija BucaMališanima je ipak omiljeni bio štand sa igračkama. Na prepunom štandu bilo je raznih plišanih prijatelja ali i automobila i društvenih igara. Deca su uz pomoć mama darovala svoje igračke za malu Lanu.

Deca sa igračkamaPosebnu pažnju je privukla devojčica koja je odlučila da prolaznicima plete kikice za Lanu. Svojim talentom i trudom ona je dala svoj doprinos akciji i pokazala da svako ukoliko samo to želi može da se uključi.

Mala frizerka

Uspeli smo da snimimo  samo nekoliko od 12 učesnika, koji su pokazali veliko srce i upornost. Kiša ih je kao i nas omela da ispune svoj cilj u potpunosti. Ipak ovakvih akcija biće i u narednom periodu. Zato se uključite. Ako vam kreativnost nije jača strana, a prodaja vam ne ide od ruke onda jednostavno pošaljite 808 na broj 3030. Mala Lana čeka svoj lek, od svih nas zavisi da li će primiti terapiju do prvog rođendan i ozdraviti.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA