Promocija knjige „Pesma srca i duše“ Dobrivoja Gajića u petak 27. maja od 17 časova u Modernoj galeriji

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac, u petak 27. maja od 17 časova biće održana promocija knjige „Pesma srca i duše“ autora Dobrivoja Gajića. Ovo je deveta samostalna zbirka poezije Dobrivoja Gajića koju je posvetio porodici, prijateljima, medicinskim radnicima i svim ljubiteljima poezije.

Zbirka pesama Dobrivoja Gajića

U osmoj deceniji života Dobrije Gajić i dalje piše sa istim elanom kao na početku.  Motivaciju za svoje pesme i rime nalazi isključivo u svom okruženju i događajima koji su mu bitni ili su na njega ostavili trag. Kaže da uživa u pisanju i da ga poezija kao i putovanje i druženje sa prijateljima, održava u životu.

Dobrivoje Gajić
Dobrivoje Gajić

O knjizi će govoriti, pored autora  Branko Stanković, recezent i predsednik USKOR-a, a poeziju će čitati Milovan Ivanković, Katarina Birčević, Ana Živanović i Anastasija Pišnjat. U muzičkom delu programa nastupiće Vladan Živković Žića.

Svoje pesme Dobrivoje je i ovaj put posvetio dragim ljudima a nedavno je dobio i praunuka Relju, pa je jedna pesma posvećena najmlađem članu porodice. Sve pesme Dobrivoja Gajića pune su ljubavi i topline za najmilije ali i sve koje su ga na neki način zadužili, kako sam autor kaže.

Pesma Dobrivoja Gajića

Zbirka pesama „Pesma srca i duše“ je deveta samostalna zbirka a autor ima još četiri zajedničke zbirke pesama sa svojim kolegama iz književnog kluba “ Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca i jednu sa kragujevačkim pesnicima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA