Promocija “Monografija: Nebojša Glogovac” autorke Tatjane Nježić 25. juna u Modernoj galeriji

U utorak, 25. jun u 18 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac održaće se promocija knjige “Monografija: Nebojša Glogovac”, autorke Tatjane Nježić. O knjizi će govoriti autorka i Gorčin Stojanović, reditelj. Promocija monografije realizuje se u okviru manifestacije “Dani Lazarevca”.

Tatjana Nježić je na stranicama ove monografije uspela da dočara životni i umetnički portret Nebojše Glogovca. Veliki doprinos knjizi dali su Nebojšine kolege i prijatelji, koji su u autorskim tekstovima na osoben način osvetlili njegov lik i delo. Čitaoci imaju priliku da pročitaju i autorizovane beleške velikog glumca, nastale u martu 1999. godine. Mnoštvo fotografija sa scene i iz privatnog života potvrdiće lajtmotiv ove knjige – umetnik je ljubav na delu.

Luksuzno opremljena monografija na 245 strana, sa više od 100 fotografija, obuhvata više celina. U prvoj, pod nazivom “Scene i ekrani”, sadržani su tekstovi o pozorišnom, filmskom i televizijskom opusu Nebojše Glogovca iz pera Gorčina Stojanovića, Aleksandra Milosavljevića, Miroljuba Stojanovića i Dragana Ilića. Druga, obimom najveća celina, “Reči koje život znače”, sadrži dvadesetak poglavlja sazdanih od njegovih reči, iskaza. Treću celinu čine autorizovane beleške. Četvrta, koja nosi naziv “Rekli su…”, obuhvata priloge 18 renomiranih umetnika i stvaralaca. O Nebojši Glogovcu govorili i pisali Dejan Mijač, Branka Katić, Jagoš Marković, Ksenija Marinković, Goran Paskaljević, Nataša Ninković, Uglješa Šajtinac, Vojin Ćetković, Lenka Udovički, Dejan Dukovski, Jelisavata Seka Sablić, Rajko Grlić, Goran Šušljik, Aleksandar Popovski, Radivoje Raša Andrić, Ante Tomić.

U knjizi je zastupljen i tekst vladike Grigorija, episkopa zahumsko-hercegovačkog. Sledi deo koji čini dokumentacija, odnosno popis uloga i nagrada, kao i sažetak na engleskom jeziku. Udruženje dramskih umetnika Srbije, Vulkan izdavaštvo i Biblioteka grada Beograda, izdali su monografiju o našem glumcu koji nas je prerano napustio.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA