BeogradLazarevacVesti

PRONAĐI ME!

U Srbiji će danas biti pušten u rad sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe „Pronađi me“ koji u više zemalja sveta već postoji kao „“Amber Alert““.

U slučaju nestanka deteta, u prvoj fazi mediji će prekinuti emitovanje programa, u prvih osam sati na svakih 30 minuta. Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima i drugo, mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

„Prekidanje će se ogledati u tome da će morati da se objavi jedna formatirana fotografija nestalog deteta sa osnovnim informacijama i eventualno neki podaci vezani za sam nestanak, u smislu gde je dete poslednji put viđeno, šta je imalo na sebi“, ukazao je Jurić.

Mobilni operateri poslaće svojim korisnicima poruku o nestalom detetu, dok će JP „Putevi Srbije“, aerodrom Nikola Tesla, autobuske i železničke stanice objavljivati na ekranima informaciju o njegovom nestanku. Policija će voditi računa o pokretanju i prekidu sistema.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA