LajkovacVesti

Protest lajkovačkih srednjoškolaca zbog problema sa vodosnabdevanjem

Protest lajkovačkih srednjoškolaca zbog problema sa vodosnabdevanjem počeo je u drugoj smeni štrajkom učenika druge i četvrte godine. Učenici tvrde da je ovo njihova samostalna odluka, da ih niko nije instruirao niti zloupotrebio i da jednostavno traže da u školi imaju vodu. U međuvremenu učenike je primio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i dogovoreno je koje mere treba preduzeti kako bi se rešili ovi problemi. Kako je rekao predsednik Živković protest je nakon sastanka prekinut.

Kako je unapred najavljeno učenici srednje škole ‘’19. Septembar’’ nisu pohađali nastavu u znak protesta zbog problema vodosnabdevanja. Kako su naveli učenici od početka školske godine u drugoj smeni u školi nema vode, u svom obraćanju direktorima i profesorima škole, čista je sreća što do sada nije došlo do epidemije i zaraze u školi. Povodom početka protesta učenike je primio i predsednik opštine Andrija Živković i naglasio da će biti preduzete određene mere. Živković je naglasio da je iz ugla prosvetnog radnika saslušao predstavnike roditelja i učenika.

Voda-1

Kako je rekao predsednik opštine Lajkovac najavljene mere biće preduzete u najskorijem mogućem roku. Živković tvrdi da ovo neće uticati na reputaciju škole, i da će problemi biti vrlo brzo rešeni.

Vodosnabdevanje je osnovni preduslov normalnog stanovanja i života meštana bilo koje urbane sredine, posebno imajući u vidu da građani Lajkovca redovno izmiruju svoje obaveze prema lajkovačkom komunalnom preduzeću. Za svoje interese ali i osnovno pravo svakog pojedinca bore se učenici srednje škole. Način na koji ćemo reagovati i ispoštovati njihovu građansku slobodu uticaće i na njihove dalje životne odluke, gde živeti i raditi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA