BeogradLazarevacVesti

Prva sednica skupštine opštine Lazarevac u ovoj godini

U GO Lazarevac održana je prva sednica skupštine u ovoj godini na čijem dnevnom redu su se našle tačke vezane za planove i programe poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevac, Centra za kulturu, JP Toplifikacija kao i JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni „Kolubara“. Usvojen je plan rada Štaba za vanredne situacije GO Lazarevac za 2018. godinu.
Prva sednica skupštine
Milan Platanić

Lazarevački odbornici dali su saglasnost na plan i program JP za izgradnju Lazarevac a direktor Milan Platanić upoznao je članove skupštine o planiranim radovima i dobitima ovog preduzeće. Osnovna delatnost ovog Javnog preduzeća je održavanje nekategorisanih puteva i održavanje javne rasvete, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 15 miliona.

Prva sednica skupštine opštine Lazarevac u ovoj godini

Platanić je rekao da očekuje i prihod od RB Kolubara vezano za poslove proširenja groblja u Zeokama i Crnim Međama. Ovo preduzeće u postupku je nabavljanja specijalizovanog hidrauličnog vozila.

Prva sednica skupštine opštine Lazarevac u ovoj godini
Vukašin Janjević

JP Toplifikacija prethodnu godinu završilo je sa finansijskom dobiti od osam miliona. Ove godine planirana je sanacija mreže u ulici Janka Stajčića, a mogući su i radovi na Pečanskom vašarištu. Direktor Toplifikacije napomenuo je da preduzeće četiri godine nije menjalo cene grejanja.

Prva sednica skupštine

I ove godine Centar za kulturu potrudiće se da svojim sugrđanima pruži kvalitetan program i raznovsrtan sadržaj, rekla je direktorka Stela Stanišić i napomenula da pored budžetskih sredstava i sopstvenih prihoda, Centar je konkurisao i u Ministarstvu za kulturu.

Marina Savić iz lazarevačke filijale NSZ predstavila je predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu.

O aktivnostima na izgradnji dela vodovodnog podsistema „Severo-Istok“, kojim se predviđa da se obezbede potrebne količine iz podstojećih i novih izvorišta, odbornike je izvestio direktor JP za izgradnju Lazarevac.

Ova tačka izazvala je polemiku predsednika odborničkih grupa “Lazarevac naša kuća” i SNS.

U delu za odbornička pitanja, članovi lokalnog parlamenta ukazali su na problem pasa lutalica. Odbornici su usvojili i odluku o produženju mandata vršiocu dužnosti direktora JPKP „Lazarevac“ Milisavu Krstoviću a za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije GO Lazarevac imenovan je Mirko Kovačević, diplomirani ekonomista u oblasti menadžmenta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA