BeogradLazarevacVesti

Prvenac Ane Dornik „Ti si ta“ predstavljen u lazarevačkoj biblioteci

Promocija prvenca „Ti si ta“ Ane Dornik održana je u lazarevačkoj biblioteci „Dimitrije Tucović“. Autorka u svojoj knjizi opisuje lična iskustva tokom borbe sa kancerom dojke iz koje je izašla kao pobednik. Ona kaže da svaki životni izazov ima svoju drugu stranu i da svaka pobeda počinje odlukom da pobedimo. Pored promocije knjige, održano je i predavanje radiologa o prevenciji, statistici ali i načinima izlečenja od kancera dojke. Promocija je imala humanitarni karakter jer će deo novca od prodaje knjiga biti doniran Onkologiji i ženama koje se leče od ove opake bolesti. Moderator tribine bila je naša sugrađanka Marija Komad, koja je pre nekoliko godina iz slične borbe izašla kao pobednik.

Promocija Ane Dornik

Listajući knjigu Ane Dornik susrela sam se nekoliko emocija. Sreća, tuga, nalet pozitivne energije, hladan tuš kada sam ugledala crteže i skice i onda ponovo energija koja me oblila… Shvatila sam da žene mogu sve, samo kada to jako žele i kada odluče da pobede… To je i poruka Ane Dornik, prva i najvažnija, „Svaka pobeda počinje odlukom da pobedimo“.

knjiga Ti si ta

Zahvaljujući Mariji Komad, našoj sugrađanki, lazarevačka publika imala je priliku da se susretne sa divnom ženom, majkom, sestrom, drugaricom, borcem… Žena koja je odlučno rekla ne kanceru dojke i uprkos padovima i poražavajućim statističkim podacima, iz ove borbe izlašla još snažnija.

Ana Dornik
Ana Dornik

Ana Dornik kaže da osobe koje se susretnu sa ovom opakom bolešću, pre svega moraju u sebi da pronađu snagu i volju, i da ne dozvole da upadnu u neku vrstu depresije i samosažaljevanja.

„Život je privilegija koja pripada hrabrima“ kaže Ana Dornik i dodaje da smo mi ti koji odlučujemo šta je dobro a šta loše za nas same.

Publika u Biblioteci

Knjiga Ane Dornik „Ti si ta“ afirmativno opisuje unutrašnju borbu ali i sve okolnosti i prilike koje su nastale iz njenog pozitivnog stava, tokom i nakon borbe sa karcinomom dojke. Knjiga „Ti si ta“ je podsetnik da zdravlje treba da bude u vrhu svih naših prioriteta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA