Prvi dan za 118 prvaka u OŠ „Knez Lazar“

Od 593 prvaka, koliko je upisano u deset lazarevačkih škola, njih 118 je u OŠ „Knez Lazar“ raspoređeno u četiri odeljenja. Tokom ove i naredne sedmice prvaci će u školi boraviti samo nekoliko časova a novine koje ih očekuju od ove godine su obavezna informatička pismenost i uvođenje elektronskog dnevnika.

Ove godine u školske klupe u „Knezovoj“ školi selo je 118 prvaka. Prve školske dane provešće u upoznavanju sa sistemom rada i svojim učiteljima. Učiteljica Jelena Šaljić rekla je za RTV GEM da su prvaci veseli i razdragani seli u školske klupe.

OŠ „Knez Lazar“ uključena je u projekat digitalna učionica pa će učenici prvog razreda imati priliku da od samog početka uče osnove iz informatike, kaže učiteljica. To će im dodatno olakšati nastavu ali i omogućiti da nauče nešto novo.

Za učenike je jedna novina informatička pismenost, dok su učitelji tokom raspusta imali niz obuka i seminara. Novina za njih ove godine biće i elektronski dnevnici koji će omogućiti roditeljima da svakodnevno putem svoje šifre provere ocene svoje dece, izostanke i ostalo.

U razgovoru sa prvacima saznali smo da su jedva čekali početak škole. Uzbuđene male glavice spremne su za nove početke, učenje srpskog i matematike ali i nova poznanstva.

Prvih dana deca će se postepeno uhodavati i u školi boraviti po nekoliko sati.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA