BeogradLazarevacVesti

Prvu dozu vakcine primilo 3720 građana Lazarevca

Na teritoriji opštine Lazarevac prvu dozu vakcine je primilo 3720 građana. Drugom dozom je vakcinisano njih 580. Za vakcinu je trenutno prijavljeno 2430 građana. Imunizacija na teritoriji opštine Lazarevac je počela 19. januara.  U saradnji sa resornim ministarstvom i Gradom Beogradom opština Lazarevac je od prvog dana organizovala Call centar, koji je na raspolaganju građanima od 8 do 20 časova svakog dana, istakao je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević. Uskoro će biti otvoren i novi punkt za imunizaciju u SRC “Kolubara“ najavio je predsednik Stević.

vakcina 1

Od 19. januara kada je počela imunizacija na teritoriji opštine Lazarevac interesovanje građana je zadovoljavajuće.  Vakcinu je do sada primilo 3720 naših sugrađana. Drugom dozom  je vakcinisano njih 580. Na imunizaciju čeka 2430 građana. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević ističe da je od prvog dana sve organizovano u saradnji sa Gradom Beogradom i nadležnim ministarstvom.

Bojan Stević predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević predsednik GO Lazarevac

Od samog početka imunizacije call centar opštine Lazarevac je na raspolaganju svima koji su zainteresovani za imunizaciju. Za zaposlene u opštinskoj upravi ali i volontere nema praznika i vikenda, a radno vreme je do 20 časova.

vakcina 2

Na punktu za imunizaciju u DZ “Dr Đorđe Kovačević“ vakcinacija se obavlja brzo i efikasno. U popunjavanju neophodnih obrazaca građanima pomažu zdravstveni radnici i volonteri Crvenog krsta. U čekaonici su uglavnom naši stariji sugrađani i oni iz najrizičnijih grupa.

vakcina 3

Građani Lazarevca su ove godine u velikom broju poslušali i savet epidemiologa o imunizaciji protiv sezonskog gripa. Na teritoriji opštine Lazarevac vakcinu protiv sezonskog gripa primilo je preko 3900 građana. Taj rekordni broj ide u prilog očekivanjima da će zainteresovanost i za vakcinu protiv koronavirusa biti iznad očekivanog i u narednom periodu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA