PU „Rakila Kotarov Vuka“ domaćin šestom okružnom skupu medicinskih sestara vaspitača

U Centru za kulturu Lazarevac pod pokroviteljstvom GO Lazarevac a u organizaciji Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskim ustanovama Srbije i Udruženja medicinskih sestara PU Beograd, organizovan je šesti okružni stručni susret „Medicinska sestra vaspitač kao deo zajednice učenja i učesnik u planiranju promena u vaspitno-obrazovnoj praksi“. Domaćin skupa bila je PU „Rakila Kotarov Vuka“ a učešće su uzeli i predstavnici iz Sopota, Mladenovca, Barajeva, Obrenovca, Šapca, Lajkovca, Valjeva, Uba, Mionice, Ljiga, Osečine i Loznice.

Stručni skup

Važna karika u ranom odrastanju i obrazovanju dece svakako su vaspitači medicinske sestre koje u PU rade vrlo odgovorne poslove. U pozivu vaspitača nema kraja, stalno se nešto uči i to dvosmerno, odrasli uče decu, ali i deca uče odrasle. Stručni skupovi i edukacije vaspitača medicinskih sestara jako su važni u vremenu savremenih tehnologija i novih metodologija rada. Jadranka Spasić, predsednica Saveza udruženja medicinskih sestara PU Srbije otvorila je ovaj stručni skup i zahvalila domaćinu ali i GO Lazarevac na dobroj organizaciji.

medicinske sestre vaspitači

Prisutne je pozdravila i direktorka PU „Rakila Kotarov Vuka“ Sonja Živković kojoj je uručeno i priznanje za predan i posvećen rad.

Skup u Lazarevcu održan je pod pokroviteljstvom GO Lazarevac a predsedniku Bojanu Steviću uručeno je prizanje. Obraćajući se prisutnima Stević se zahvalio na priznanju i zahvalio svima zaposlenima u PU na predanom i posvećenom radu i istakao da je ovaj skup značajan u unapređenju kvaliiteta rada samih vaspitača i medicinskog osoblja. On je dodao da GO Lazarevac poslednjih godina značajna sredstva ulaže u objekte predškolskih ustanova ali i da će u narednom periodu u Stepojevcu i Lazarevcu biti izgrađena dva nova objekta vrtića.

Organizatori skupa zahvalnicu su uručenili i dr Vladimiru Čakareviću, predstavniku Ministratva zdravlja, koji se ovom prilikom zahvalio sestrama vaspitačima na predanom svakodnevnom radu ali i žrtvi koju su podnele tokom pandemije korona virusa.

Gordana Kulić, glavna medicinska sestra u PU „Rakila Kotarov Vuka“ i sekretar Saveza medicinskih sestara PU Srbije zahvalila se GO Lazarevac na podršci ali i svim saradnicima sa kojima PU sarađuje.

Uručena priznanja na skupu

Priznanja i zahvalnice uručene su: dr Mirjani Dražić, načelnici pedijatrije DZ „Dr Đorđe Kovačević“, dr Gordani Nikolić, šefu Preventivnog centra lazarevačkog Doma zdravlja, sanitarnoj inspektorki u penziji Gordani Grgur, sanitarnom inspektoru Živku Živkoviću, epidemiološkoj službi Doma zdravlja Lazarevac, dr Dragani Knežević, oftalmologu, Bojanu Sinđeliću, predsedniku skupštine GO Lazarevac, Radiši Sinđeliću predsedniku MZ Vreoci, Aleksandru Arsenoviću direktoru Centra za kulturu i Marini Milovanović, pomoćnici direktorke PU „Rakila Kotarov Vuka“. Nakon plenaronog dela u Centru za kulturu, predavanja su nastvaljena u prostorijama vrtića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA