BeogradLazarevacSportVesti

Pulev gost „Grejtesta”

Istaknuti bugarski profesionalni bokser teške kategorije Tervel Pulev (sedam mečeva i isto toliko pobeda u profesionalnoj karijeri, uz preko 350 okršaja u amaterskom boksu), zajedno sa trenerom Borislavom Bojadžijevom i dva mlada boksera, bio je gost Bokserskog kluba „Grejtest” prošlog petka i subote.
Pulev gost „Grejtesta”
Tervel Pulev

Održana su i dva javna sparinga, prvi u petak uveče, drugi u subotu u podne. Tokom večernjeg sparinga Pulevu su se suprotstavili Nemanja Stolić i Aleksandar Ćurčić, koji su u ringu proveli po tri runde sa osvajačem bronzane olimpijske medalje u Londonu.

Pulev gost „Grejtesta”

Bugarskoj bokserskoj nadi Krasimiru Krustevu (17) sparingovali su Filip Kojić i Denis Miletić, dok je sa Vilijamom Čolovim (16), svojevremeno evropskim šampionom u klasi školaraca snagu i veštinu odmerio Nikola Đuka. Prisustvovalo je tridesetak ljubitelja boksa.

Pulev gost „Grejtesta”
Nemanja Stolić

Mladi bokseri borili su se i u subotu, samo su zamenjene uloge. Krustevu je sparingovao Đuka, dok su se protiv Čolova u ringu našli Miletić i Kojić. Dvojici lazarevačkih boksera, Stoliću i Ćurčiću, u subotu se pridružio i teškaš Stefan Mihajlov iz beogradskog „Partizana”.

Pulev, pripremajući se za profesionalni meč početkom marta u Čikagu, u prve tri runde borio se Stolićem, potom tri runde sa Mihajlovim, jednu sa Ćurčićem i još jednu sa Stolićem. Sevale su i varnice, itekako je bilo dobre borbe u sali „Grejtesta”. Sudije u ringu bili su Bojadžijev i Ljubiša Ignjatović – Čupa, trener beogradskog „Partizana”.

Pulev gost „Grejtesta”
Tervel Pulev (desno)

Interesantno je to što su bugarski bokseri u Lazarevac došli tako što su prvo pozvali Lazarevčane, uz još par srpskih teškaša, da budu njihovi gosti u Sofiji. Pošto to nije bilo moguće, zbog priprema srpskih boksera za državno prvenstvo koje počinje 21. februara u Jagodini, tim Tervela Puleva odlučio je da prihvati uzvratni poziv Bokserskog kluba „Grejtest” i tako su se našli u kolubarskom gradu.

Tokom jednodnevnog gostovanja, uz druženje stigao je i novi poziv sa bugarske strane – mladi lazarevački bokserski ovog leta provešće jedan deo priprema u bugarskom kampu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA