BeogradKulturaLazarevacVesti

“Puls Teatar“ u takmičarskom delu 56. Festivala “Joakim Vujić“

“Puls Teatar“ Lazarevac i Regionalno pozorište Novi Pazar sa predstavom “Lavina“ nastupiće u takmičarskom delu 56. Festivala “Joakim Vujić“.
Lavina - Priča o strahu

Ovogodišnji festival je trebalo da se održi u Vranju, i to druge nedelje maja. Zbog pandemije festival se odlaže do okončanja vanrednog stanja. Prijavljeno je 23 predstave a selekcija koju je potpisala Branislava Ilić je izvršena elektronskim odlučivanjem. Predstava “Lavina“ je prošla selekciju i našla se među sedam takmičarskih predstava ovog prestižnog festivala.

Lavina - Puls Teatar i Regionalno pozorište Novi Pazar

Rađena po tekstu poznatog turskog pisca Tundžera Džudženolua u režiji Stevana Bodrože i u koprodukciji novopazarskog i lazarevačkog pozorišta, ova predstava je bila predodređena na uspeh. Zadovoljstvo publike i kritike samo je dokaz više da je uspešna saradnja ‘’Puls teatra’’ sa Regionalnim pozorištem Novi Pazar, ponovo rezultirala predstavom koja prevazilazi okvire lokalnog pozorišta.Predstava je kamerna, glumci uglavnom šapuću tekst. Drama je dirljiva i poetična priča o odnosima unutar jedne porodice. To je priča o strahu koji, ako mu to dozvolimo upravlja našim životima.

Lavina - Priča o hrabrosti

Po rečima selektorke Branislave Ilić „Lavina“je verovatno najaktuelnija predstava u ovoj selekciji. Reditelj Stevan Bodroža koji uvek uspe da nas iznenadi nekim novim tekstom, ovog puta je poput nekog proroka napravio predstavu po tekstu koji pokreće upravo sva ona pitanja koja mnogi od nas danas postavljaju, istakla je selektorka festivala.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA