Radionice „Žele vitezovi kao žele bombone“ i „Adam i Eva“

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac održane su dve radionice akademskog vajara Dušana Rajišića. Radionice pod nazivom „Žele vitezovi kao žele bombone“ i „Adam i Eva“ organizovane su za starije grupe predškolaca depadansa „Detinjstvo“ Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“. Cilj ovih radionica je bio da se mališanima pojasni koliko je važna reciklaža, od koje uz kreativan rad mogu nastati igračke.

Pored druženja i dobre zabave, cilj akademskog vajara Dušana Rajšića bio je da kroz umetnost mališanima predoči štetnost zagađivanja životne sredine. Deca su imala priliku da vide kako od odbačenih stvari, kao što su gume, mogu nastati igračke. Poruka, koja važe i za one starije je da se čuva planeta a već korišćene stvari iskoriste na kreativan način.

Radionice „Žele vitezovi kao žele bombone“ i „Adam i Eva“ organizovane su za stariju grupu predškolaca vrtića „Detinjstvo“.

Akademski vajar Dušan Rajšić priprema još jednu edukativnu radionicu za predškolce koja će uskoro biti održana. Naziv je „Čiča brka“ i uz umetnikovu pomoć mališani će praviti zanimljiva dela od odbačenih najlon kesa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA